HODOKVAS RYTÍŘE KOBYLKY, aneb tradiční historicko-řemeslný jarmark

Divadlo, Volný čas

Na pátém nádvoří návštěvníkům předvedeme pověsti a šermířské příběhy ze života Karla IV. Své umění předvede šermířská společnost ARTUS THOR z Prahy a přiveze cenami ověnčený šermířský turnaj Liga výjimečných. Další pražská famózní šermířská skupina BIBUS SPIRITUS srdečně zve na šermířskou pověst Velké nepřátelství. Ostravská šermířská a divadelní společnost DbS - DIVADLO BEZ STŘECHY odehraje nejúspěšnější šermířskou komedii několika posledních sezón Prokleté dědictví. Skupina historického šermu LUCIUS vystoupí se středověkou šermířskou pověstí Jana z Torfu. Další moravská šermířská skupina ADOREA zahraje své příběhy Hrdinové a Frejíří. A pro nejmenší návštěvníky zahraje divadlo KAŠPÁRKŮV SVĚT loutkové pohádky s velkými marionetami.

Hrad bude hostit spoustu prodejních stánků s různými výrobky i řemesly, které si budete moci v některých případech sami vyzkoušet. A jak je již tradicí, nesmí chybět ani oblíbené dobroty jako sladké trdelníky, či masité klobásy.

V SOBOTU navíc OHŇOVÁ SHOW skupiny ADOREA a LUCIUS až do 23:00.

Po dobu akce budou moci návštěvníci navštívit interiéry hradu při prohlídce s průvodcem co 30 minut - poslední prohlídka v 17:00. Hrad samotný bude v sobotu otevřen od 9:10 do 22:30, v neděli do 17:30





Účinkují

šermířská společnost ARTUS THOR

šermířská skupina BIBUS SPIRITUS

šermířská a divadelní společnost DbS - DIVADLO BEZ STŘECHY

skupina historického šermu LUCIUS

šermířská skupina ADOREA

divadlo KAŠPÁRKŮV SVĚT





Termíny