ZAZ

Hudba
Pro velký zájem přidává francouzská zpěvačka ZAZ v Praze další koncert, který proběhne 19. února opět ve Fóru Karlín. Na původní termín 17. února zbývají v předprodeji poslední vstupenky.Jestli si někdo na festivalu Colours of Ostrava získal skvělé jméno u českých fanoušků, pak je to francouzská zpěvačka ZAZ, která v Ostravě před šesti lety zažila svoji domácí koncertní premiéru. Nyní tato živelná a nespoutaná umělkyně připravuje na podzim vydání nového alba, které u nás naživo představí 17. února 2019 v pražském Fóru Karlín. Koncert uvádí Colours Selection.Více informací na www.colours.cz.
ZAZ okouzlila svět písničkami, ve kterých se snoubí tradice cikánského jazzu, francouzského šansonu, melodického popu, swingu, pouličního šramlu s příchutí latiny a flamenca. ZAZ – vlastním jménem Isabelle Geffroy - není rebelka, nevyšla z punku nebo rocku, má v sobě ale zdravou dávku sociálního cítění z pohledu někoho, kdo si v Paříži vydělával na ulicích a současnou popularitu si na koncertech tvrdě odpracoval. A co se skrývá pod přezdívkou ZAZ? Budete možná překvapeni, ale vůbec nic: „Zní mi jako Zorro. Přišlo mi to praktické a snadněji zapamatovatelné než Isabelle.“
Od roku 2001 prošla nejrůznějšími bluesovými a jazzovými kapelami, s nimiž vystupovala v nočním baru v marocké Casablance, Baskicku, Japonsku, Kolumbii, v mínus třiceti stupních na Sibiři a naopak ve vedrech u egyptských pyramid. Zpívala vlastní písničky, ale také to nejlepší od Edith Piaf, Serge Gainsbourga, Charlese Aznavoura, z latin jazzu nebo amerického blues. V roce 2006 se vrátila do Paříže a tři roky na to naprosto nečekaně, bez jakékoliv podpory v natřískané Olympii vyhrála zpěváckou soutěž mladých talentů.








Termíny