SPECTRAL VOICE (usa), BLUES FOR THE REDSUN (cz)

Hudba, doom, ambient
Fesťáky už budou za námi, takže hurá zpátky do klubů! Další parádu, kterou s Kreas děláme, bude koncert hnilobné death/doom čtveřice SPECTRAL VOICE z amerického Denveru. Tihle hoši vám na pražskou Sedmičku přijedou s novou deskou v zádech vystavit parte. Neděle jako malovaná!

SPECTRAL VOICE (death/doom metal, USA - Denver)
• https://spectralvoice.bandcamp.com/releases
Horor, zmar, beznaděj, smrt. Tak přesně takové pocity budete mít během koncertu denverských smrtonošů SPECTRAL VOICE. Tato čtveřice se dala dohromady v roce 2012 ve vyprahlém Coloradu a nastoupila na dlouhou a poctivou cestu undergroundové kapely. Po čtyřech demonahrávkách přišlo na řadu sedmipalcové splitko s BLOOD INCANTATION, ve kterých hned tři členové SPECTRAL VOICE působí. Tito kluci se objevili i v dalších kapelách, z nichž nejznámější jsou bezesporu NEKROFILTH. V roce 2016 vyšlo kapele další split album u Iron Bonehead Productions, tentokrát s dánskými death metalisty PHRENELITH, které tuzemští fans dobře znají. V loňském roce se SPECTRAL VOICE definitivně zapsali do pamětí fanoušků death metalu svou první (a vynikající!) velkou deskou „Eroded Corridors of Unbeing“ (Dark Descent Records). Těchto pět dlouhých chorobných skladeb sklidilo v recenzích vysoká hodnocení, a to napříč uznávanými odbornými servery a fanziny po celém světě. Aktuálně mají SPECTRAL VOICE venku i další splitko, tentokrát s respektovanými VASTUM. Připravte se, že na Sedmičce do vás tito neznabozi napumpují smrtící kombinaci death a doom metalu. Pomalé, těžkotonážní pasáže budou prolínat ničivější nálety. Zkuste si spojit rané nahrávky ASPHYX s tvorbou HOODED MENACE a proložte to hnilobou od UNDERGANG, pak dostanete koktejl zvaný SPECTRAL VOICE. Tohle bude nezapomenutelné…

BLUES FOR THE REDSUN (sludge/doom, CZE – Zlín)
https://bluesfortheredsun.bandcamp.com/
Celý temný večírek odstartuje kapela, která se pro tyto ponuré chvíle hodí nejlépe. Z Moravy přijedou BLUES FOR THE REDSUN, kteří jsou vyznavači sludge se silnou doomovou a stoner příchutí a patří k tomu nejlepšímu, co u nás v daném ranku hraje. Kapela se dala dohromady přesně před 10 lety a pojmenovala se podle desky známých KYUSS. Diskografie BLUES FOR THE REDSUN je za onu dekádu spíše chudší, ale o to větší a intenzivní zážitek je vidět tuto partu živě. Pokud jste vyznavači pomalého tempa, těžkotonážních riffů a extrémně zahrané temnoty, pak nebudete litovat, že vás tato kapela vezme do svých spárů.








Termíny