Ben Granfelt: My Soul To You

Hudba
Finská progressive blues-rocková skupina, kterou založil kytarista a zpěvák Ben Granfelt v roce 1993. Vystupovala v klubech a na festivalech ve Finsku, Velké Británii, Německu, Spojených státech, Rakousku, Švýcarsku a Spojených arabských emirátech, kde se objevili v Abu Dhabi a Dubaji na jazzových festivalech. Styl skupiny je popisován jako směs rytmu, melodie a soulu v přirozeném spojení progresivního rocku a hard rocku. Po hudební stránce je ovlivnili Gov’t Mule, Jeff Beck, Peter Frampton a Robin Trower. https://cs.wikipedia.org/wiki/Ben_Granfelt_Band

Výborný finský kytarista, zpěvák a skladatel známý z kapel Leningrad Cowboys, Los Bastardos Finlandeses, Guitar Slingers, Wishbone Ash či Gringos Locos s kapelou.
Známé a respektované kapely Nightwish, HIM, Children of Bodom, Apocalyptica, Stratovarius, The Rasmus nebo Leningrad Cowboys mají jedno společné. Pocházejí z Finska, stejně jako kytarista, zpěvák a skladatel Ben Granfelt. Ten mimo jiné byl i členem výše uvedených Leningradských kovbojů nebo oblíbené britské skupiny Wishbone Ash. Svoje představy o rocku postaveném na bluesových základech se již od roku 1993 snaží realizovat v souboru Ben Granfelt Band, který v současné době doplňuje Miri Miettinen na bicí a John Vihervä na basu. Na kytaru začal hrát pod vlivem umělců, jakými byli Jeff Beck, Gary Moore, Robin Trower a se svým bandem se snaží rock přelomu šedesátých a sedmdesátých let držet při životě. Důkazem toho je víc jak deset alb vydávaných od roku 1993.
Ukázka z nového alba https://vimeo.com/195984819

Ben Granfelt - kytara, zpěv
http://www.bengranfelt.com/page.html
https://cs.wikipedia.org/wiki/Ben_Granfelt
https://en.wikipedia.org/wiki/Ben_Granfelt
https://www.discogs.com/artist/294567-Ben-Granfelt?filter_anv=0&type=Credits
https://twitter.com/bengranfeltband
https://www.facebook.com/bengranfeltband/

John Vihervä - basa
http://www.fandalism.com/jopas
https://www.metal-archives.com/artists/John_Viherv%C3%A4/3996
https://www.discogs.com/artist/1093290-John-Viherv%C3%A4
https://www.facebook.com/jviherva

Miri Miettinen - bicí
https://www.mirimiettinen.com/
https://www.discogs.com/artist/670298-Miri-Miettinen
https://twitter.com/MiriMiettinen
https://www.facebook.com/miri.miettinen

více na http://program.ksul.cz/singleProg.php?id=1038








Termíny