Chřestový indoor festival v restauracích

Volný čas

Tři týdny v květnu bude restaurace Aston ve Zlíně vařit festivalové chřestové menu. Na jídelníčku v restaurací tak přibudou speciality jako například chřestový krém zdobený šlehačkou s kousky chřestu, zelený chřest rolovaný v šunce se sýrem, položený na toustu, přelitý sýrovou omáčkou, kuřecí prsíčko zapečené se slaninou, hermelínem a chřestem se šťouchanými brambory, 2 x 2 dl červeného nebo bílého vína dle výběru.
Cílem je lidem přiblížit tuto netradiční potravinu, která k naší kuchyni patří jako chléb, svatební koláčky nebo zabíjačka. Za minulého režimu byla ale označena za buržoazní, a tak jsme na ni skoro zapomněli. Pořád ji ale na zahrádkách v Čechách a na Moravě můžeme vidět. Někteří jen možná nevědí, co s ní pak v kuchyni. Od toho jsou tu Slavnosti chřestu.









Termíny