Chřestový indoor festival v restauracích

Volný čas

Tři týdny v květnu bude Restaurante Bar de Tapas el Cid v Plzni vařit festivalové chřestové menu. Na jídelníčku v restauracích tak přibudou speciality jako například jemný chřestový krém zjemněný francouzským créme fraîche, vepřová krkovice marinovaná v olivovém oleji s čerstvými bylinkami a připravená na lávovém grilu, podávaná s čerstvým chřestem na česneku a španělské sušené šunce Serrano s česnekovou omáčkou aioli, fondant au Chocolat - jemný čokoládový dezert podávaný s omáčkou z vanilky. Cílem je lidem přiblížit tuto netradiční potravinu, která k naší kuchyni patří jako chléb, svatební koláčky nebo zabíjačka. Za minulého režimu byla ale označena za buržoazní, a tak jsme na ni skoro zapomněli. Pořád ji ale na zahrádkách v Čechách a na Moravě můžeme vidět. Někteří jen možná nevědí, co s ní pak v kuchyni. Od toho jsou tu Slavnosti chřestu.









Termíny