Chřestový indoor festival v restauracích

Volný čas


Tři týdny v květnu budou restaurace v Brně vařit festivalové chřestové menu. Na jídelníčku v restauracích tak přibudou speciality jako roládka z králičího hřbetu balená v jamon serrano podávaná s variací bílého a zeleného chřestu a holandskou omáčkou, jemný chřestový krém s krutonem zdobeným pestem z medvědího česneku a parmezánem, telecí kýta s omáčkou z červeného vína, bílým chřestem a salátkem z rukoly a cherry rajčátek, vínový řez s jahodami. 
Cílem je lidem přiblížit tuto netradiční potravinu, která k naší kuchyni patří jako chléb, svatební koláčky nebo zabíjačka. Za minulého režimu byla ale označena za buržoazní, a tak jsme na ni skoro zapomněli. Pořád ji ale na zahrádkách v Čechách a na Moravě můžeme vidět. Někteří jen možná nevědí, co s ní pak v kuchyni. Od toho jsou tu Slavnosti chřestu.









Termíny