Zápis do výtvarných kroužků

Kurzy, vzdělání, konference

 

 

 

 

 

Výtvarný ateliér Malování a kreslení zahajuje zápis do kroužků! Malovat může opravdu každý!

 

Nezisková organizace Malování kreslení, která má rozlehlý výtvarný ateliér na pražských Vinohradech zahajuje zápis do výuky v novém školním roce 2018/9. Mottem „…s námi se naučí malovat opravdu každý“ otevírá dveře k malováním i těm, kteří malovali pouze jako děti a od školních let na štětec nesáhli.

 

Výuka v ateliéru je vedena zkušenými lektory, pedagogickými malíři, kteří projdou s účastníky kurzu krůček za krůčkem základy kreslení a malování. Výtvarné kurzy jsou otevřené pro širokou veřejnost – na své si přijdou jak nejmenší malíři ve věku od 3 let, přes mládež, dospělé až po klidné dopolední kurzy pro seniory.

 

Malování kreslení to není jen malířský ateliér, v prostoru školy jsou také sochařská, grafická a keramická dílna.

 

Malování podporuje kreativní myšlení. Klíčem ke kreativitě je schopnost pohybovat se současně v několika oddělených oblastech poznání (např. ve světě umění a obchodu), v konvenčním i nekonvenčním typu myšlení a především ve vzájemném propojování obou oblastí, myslet oběma hemisférami. Začít malovat může opravdu každý, stačí udělat jen první krůček.

 

Výtvarný ateliér Malování a kreslení nabízí i možnost ukázkových a zkušebních lekcí, v rámci kterých si účastníci ověří kvalitu výuky. Den otevřených dveří má ateliér naplánovaný na 6. 9. od 13:00 do 19:00 v ulici Balbínova 28, Praha 2 – Vinohrady.

 

Výuka v malířském ateliéru není pouze výukou výtvarných technik a technologií... Klademe si za cíl probudit v našich studentech jejich vlastní tvůrčí činnost, zapálit v nich touhu pro výtvarno, umožnit jim jejich vlastní rozvoj, v jejich individuálním tempu a po jejich osobité cestě. Nechceme vytvořit armádu profesionálních umělců a ani si tuto ambici neklademe za cíl. Rádi bychom spíše citlivě, v tichosti a nejvyšší možné empatii podpořili jejich vlastní tvůrčí plamínek. Uvědomujeme si, že rozšiřování citlivosti, vnímavosti, otevírání "uměleckých" očí u každého našeho studenta je velmi niterný proces, jemný, citlivý, který potřebuje své vlastní tempo a rytmus... Zastrašit otvírající se dušičku je jednoduché, ale vytvořit jí prostor pro její rodící se novou podobu, o to se snažíme. Žasneme nad tím, jak záliba v malování - a tedy čas malováním strávený, dovede ovlivnit takřka všechny oblasti života. Čas u obrazu je čas magický, někteří ho vnímají jako meditaci, někteří jako hru bezčasí, relaxaci... V malování jsou vášně, emoce, touhy, sny a přání. Malování je hra, malování je zápas, v malování je láska... Malování zrcadlí nás samé, obraz nás může trápit, obraz nás může těšit. Malování obrazu může být (životním) projektem... Pořiďte si první barvy, štětec a plátno a uvidíte, jak to zatočí s Vaším životem .-)“, říká ředitelka a zakladatelka ateliéru, Nina Hrdinová.

 

 

 

 

Adresa ateliéru: Balbínova 28, Praha 2

Ředitelka: Ing. arch. Nina Hrdinová

Kontaktní email: info@malovanikresleni.cz

Telefon: 777422022

Webové stránky: www.malovanikresleni.cz

 









Termíny