Na co si dát pozor při přebírání nového bytu? Nepodceňujte technickou přejímku

Volný čas

Radost z nového bytu se může rychle proměnit v nekončící proces reklamací a stížností na pozdě zjištěné závady bytu. Jak tomu předejít? Nepodcenit tzv. technickou přejímku bytu, ke které je klient přizván po dokončení stavebních prací. Co to je a jak při ní nejlépe postupovat se zájemci mohou dozvědět na dalším z cyklu seminářů a tematických dnů pro širokou veřejnost pořádaných developerskou společností BCD Group a realitní kanceláří LEXXUS, který se uskuteční ve středu 25. dubna 2012 v 18 hodin v prostorách společnosti LEXXUS. Účastníkům také poradí architekt Petr Slavíček, jak nelépe řešit barevnost stěn, zda zvolit malbu nebo tapety a jaké vybrat rolety či žaluzie.

Technická přejímka bytu je možná nejdůležitější částí celého procesu před nastěhováním. V jejím průběhu se kontroluje stav a funkčnost bytu. A pokud nejste povoláním stavaři, vyplatí se na přejímku bytu pozvat skutečného odborníka. Náklady na jeho práci se mohou několikanásobně vrátit v podobě ušetřeného času, nervů i peněz při napravování vad, které vám z důvodu nepozornosti při přejímce již nikdo neuzná. Odborník nejen proměří byt, zkontroluje rovnost stěn a podlah, ale všimne si i maličkostí, které byste v záchvatu radosti, že konečně možná brzy budete bydlet, nemuseli odhalit. „Neměli byste zapomínat, že spolu s bytem se většinou stáváte vlastníkem parkovacího stání, případně sklepa. Při přejímce byste tedy měli zkontrolovat i je,“ upozorňuje na často opomíjené součásti bytu Denisa Karešová z realitní kanceláře LEXXUS.

Mnoho dalších užitečných rad o kolaudaci, procesu předání bytu až po fázi stěhování a zařizování se zájemci mohou dozvědět právě na semináři „Co je důležité vědět před a po nastěhování“. Informace o technické a smluvní stránce věci kupující většinou získávají od realitních makléřů. Pokud si ale nenajmou interiérového designéra, s vybavením bytu se každý musí vypořádat sám. Proto rady k zařizování bytu bývají vítaným pomocníkem. Odborníci se s účastníky podělí o praktické zkušenosti a zodpoví jejich dotazy. Setkání se uskuteční 25. dubna od 18 do 19 hodin v realitní kanceláři LEXXUS na adrese Millennium Plazza, V Celnici 10, Praha 1. Zájemci o účast se musí registrovat do 19.4.2012 na adrese seminar@lexxus.cz nebo na facebookových stránkách /nadrokytkou.









Termíny