Himálaje zdoláte bez problémů s Márou Holečkem

Volný čas

Pátek 20.7. ve 14-16 hodin – Marek Holeček – České himálajské dobrodružství II.; DŮM KNIHY KNIHCENTRUM.cz

Marek Holeček je horolezec, cestovatel, filmový dokumentarista a spisovatel. Má za sebou desítky obtížných prvovýstupů na vrcholy v Evropě, Asii i v Jižní Americe. Úspěšně zdolal hory jako Nanga Parbat, Gasherbrum I. či Anapurnu. Za své výstupy a výpravy dostal hned několik ocenění od Českého horolezeckého svazu, nejčerstvější z nich je titul Výstup roku pro expedici na Gasherbrum I. v roce 2017.

„Jsou v každém z nás osudové životní linky, které probublávají, zurčí, bouří a najednou, jak ztichlá poušť, se ukládají v zapomnění. Přesto dál někde hluboko v nás pozvolna procházejí naším bytím a dílky mozaiky se mohou v určitý čas seskupit v ucelený obraz.“

Hory jsou smyslem Márova života i jeho ventilem. Kvůli horolezení opustil manažerskou pozici a rozjel vlastní, jak sám říká, „pidi“ podnikání. O horolezectví píše, na svých cestách filmuje a fotí. Když se vrátí z hor, přednáší. Bydlí v centru Prahy s partnerkou a dcerou Viktorkou.

 

Publikoval knihu České himálajské dobrodružství(s podtitulem Zápisky Marouška blázna).  Jde o osobní zápisky, v nichž popisuje velkolepé i tragické zkušenosti s lezením, ať už na osmitisícovkách, nebo na skalách. Kniha nabízí unikátní příběhy i fotografie a je doplňkem k dokumentárnímu seriálu České himálajské dobrodružství II.

 DŮM KNIHY KNIHCENTRUM.cz se účastní mezinárodního diskuzního fóra Meltingpot v rámci Colours of Ostrava jako jediná externí scéna. Po dobu konání festivalu nabízíme řadu besed s českými i zahraničními hosty. Všichni návštěvníci Meltingpotu, kteří se prokáží identifikačním náramkem Colours of Ostrava, mohou využít slevu ve výši 20 % na veškerý sortiment Domu knihy včetně kavárny.

Ostatním návštěvníkům besedy nabízíme 20% slevu na vybraný titul uvedeného autora, platnou v den události. Sleva vám bude odečtena na pokladně při nákupu na prodejně v DOMĚ KNIHY Knihcentrum.cz. Nevztahuje se na nákup v e-shopu. 

Rezervujte si místo na webových stránkách www.knihcentrum-ostrava.cz/rezervace. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas! 

 

Besedy se zahraničními autory budou tlumočit překladatelé z jazykové školy 1st English, kde se angličtina vyučuje už od roku 2009.
Informace o akcích v DOMĚ KNIHY naleznete také v mobilní aplikaci Moje Ostrava, kterou lze zdarma stáhnout pro Android i iOS. 









Termíny