Kvantovou kreativitu bude s vámi zkoumat Amit Goswami

Volný čas

Pátek 20.7. v 10-12 hodin - Amit Goswami: Kvantová kreativita; DŮM KNIHY KNIHCENTRUM.cz

 

Americký profesor teoretické kvantové fyziky, filozof a vizionář. Zaměřuje se na studium vědomí, které podle něj tvoří základ kvantové fyziky. Příležitostně přednáší na univerzitě v Oregonu, píše knihy a šíří své myšlenky. Hledá odpovědi na základní otázky lidského bytí a opakovaně prohlašuje, že Bůh existuje. Dokonce jako vědec tvrdí: „Neexistuje nic jiného než Bůh.“ A to je ve vědeckém diskurzu opravdu odvážné a kontroverzní tvrzení.

                     

„Začni u sebe. Jen pokud se změníš ty, změní se i svět. A my to rozvedeme ještě dále. Nejenom, že začneš sám u sebe, ale taky si vždy budeš vědomý těch ostatních.“

 

Doktorát z fyziky získal Amit, původem z Indie, v roce 1964 na Kalkatské univerzitě. Poté 30 let působil na univerzitě v Oregonu v oddělení fyziky, dnes je sice na penzi, ale stále tu občas mívá přednášky. O propojování vědomí a materialistických věd vydal řadu knih a účinkoval v mnoha dokumentárních pořadech.

 

Ve svých myšlenkách prosazuje posun klasických materialistických věd do spirituální roviny. Jde o tzv. nové vědy zahrnující vědomí: science within consciousness. Kvantový způsob myšlení aplikuje Amit do mnoha sfér lidského života a konání. Vědomí podle něj stojí na prvním místě ve všech vědách: kromě fyziky také například v ekonomii, medicíně či filozofii. Amit se zabývá také svou vlastní spiritualitou a transformací. Říká o sobě, že je kvantový aktivista. Ve své celoživotní práci propojuje spirituální povahu lidského života s vědomím celého universa. Hledá odpovědi na základní otázky lidského bytí a opakovaně prohlašuje, že Bůh existuje.

 

V knize Kvantová kreativita zkoumá Amit Goswami, fyzik a autor knihy Uvědomělý vesmír, lidskou kreativitu skrze unikátní pohled na kvantovou fyziku a nabízí čtenářům nový způsob výživy a pozvednutí jejich vlastní kreativity – nejlepší zdroj radosti a naplnění.

 

KREATIVITA z vědeckého pohledu 
V této jedinečné práci Goswami představuje otázky, které zkoumají pramen kreativity, jež je v každém z nás. Co je kreativita? Může být každý kreativní? Jaké druhy kreativity existují? Goswami se zaměřuje na tento nestálý objekt očima vědce.

 

KREATIVITA a kvantová fyzika? 
Pomocí kombinace umění kreativity a objektivity vědy nabízí autor příručku k pochopení síly mysli pro dosažení kreativity úplně novým způsobem. Vzhledem ke kvantové fyzice se realita objevuje na dvou úrovních: pravděpodobnosti a skutečnosti. Goswami používá tuto stejnou dualitu k probádání toho, co nazývá „kvantové myšlení“, které se zaměřuje na dvě úrovně myšlení – vědomou mysl skutečnosti a nevědomou mysl pravděpodobnosti. Poté učí čtenáře, jak ovládnout tuto vrozenou schopnost a žít díky ní více kreativně.

 

DŮM KNIHY KNIHCENTRUM.cz se účastní mezinárodního diskuzního fóra Meltingpot v rámci Colours of Ostrava jako jediná externí scéna. Po dobu konání festivalu nabízíme řadu besed s českými i zahraničními hosty. Všichni návštěvníci Meltingpotu, kteří se prokáží identifikačním náramkem Colours of Ostrava, mohou využít slevu ve výši 20 % na veškerý sortiment Domu knihy včetně kavárny.

Ostatním návštěvníkům besedy nabízíme 20% slevu na vybraný titul uvedeného autora, platnou v den události. Sleva vám bude odečtena na pokladně při nákupu na prodejně v DOMĚ KNIHY Knihcentrum.cz. Nevztahuje se na nákup v e-shopu. 

Rezervujte si místo na webových stránkách www.knihcentrum-ostrava.cz/rezervace. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas! 

Besedy se zahraničními autory budou tlumočit překladatelé z jazykové školy 1st English, kde se angličtina vyučuje už od roku 2009.
Informace o akcích v DOMĚ KNIHY naleznete také v mobilní aplikaci Moje Ostrava, kterou lze zdarma stáhnout pro Android i iOS. 

 

 









Termíny