Petr Fiala se pokusí vrátit politice smysl

Volný čas

Čtvrtek 19.7. v 16-18 hodin – Petr Fiala: Vraťme politice smysl; DŮM KNIHY KNIHCENTRUM.cz

Petr Fiala je profesorem politologie, předsedou Občanské demokratické strany a místopředsedou Poslanecké sněmovny. Byl ministrem školství, rektorem Masarykovy univerzity a předsedou České konference rektorů. Ve své rozsáhlé vědecké práci se specializuje na srovnávací politologii a evropskou politiku. 

"Nevěřím v žádný relativismus. Je dobro a je zlo. Jsou dobré a zlé věci, dobré a zlé činy. Někdy se to může těžko rozpoznávat, ale vodítka máme."

Už jako student se v osmdesátých letech podílel na činnosti protirežimních občanských iniciativ, navštěvoval bytové přednášky britských politologů a filozofů, s přáteli vydával vysokoškolský samizdatový časopis Revue 88. Po listopadu 1989 zakládal a vedl několik vědeckých politologických pracovišť. Začátkem devadesátých let založil s přáteli Centrum pro studium demokracie a kultury, jedno z dlouhodobě nejúspěšnějších občanských sdružení mj. s rozsáhlou vydavatelskou činností. Byl jmenován prvním profesorem politologie u nás. Masarykova univerzita se pod jeho vedením stala úspěšnou a moderní institucí s významem přesahujícím střední Evropu. Do širokého povědomí vstoupil také jako oceňovaný ministr školství. Je autorem řady úspěšných knih a více než 300 odborných studií publikovaných v mnoha zemích.

Rozvíjí konzervativní politické myšlení a uskutečňuje pravicovou politiku, dlouhodobě se zasazuje za demokracii a svobodu, vytrvale bojuje proti starým a novým ideologiím, které nás ohrožují.

Vraťme politice smysl

S tímto heslem vstoupil do české politiky profesor Petr Fiala. Jeho cílem není jen obnova Občanské demokratické strany a její návrat mezi rozhodující politické síly v naší zemi. Jde mu o vytrvalý zápas o zachování našich svobod, o kvalitu demokracie, o dobré podmínky pro podnikání a volný trh, o omezení byrokracie, která ubíjí všechny aktivní lidi. Usiluje o reformu Evropské unie, hájí národní zájmy, brání západní hodnoty a vzdělanost. Součástí tohoto promyšleného a komplexního programu je boj s chaosem, populismem, sociálním inženýrstvím a všemi novými ideologiemi.

Rozhovory s Petrem Fialou připravil renomovaný historik profesor Jiří Hanuš na základě dialogů uveřejňovaných v průběhu minulých měsíců na stránkách portálu Pravý břeh. Představují pohled do dílny politika, který reprezentuje novou naději v českém a evropském veřejném prostoru a který svým dílem a činy představuje návrat k étosu Listopadu 1989. Jeho vzdělání, jasná koncepce, osobní přesvědčení a vytrvalost z něj činí lídra české pravice.

DŮM KNIHY KNIHCENTRUM.cz se účastní mezinárodního diskuzního fóra Meltingpot v rámci Colours of Ostrava jako jediná externí scéna. Po dobu konání festivalu nabízíme řadu besed s českými i zahraničními hosty. Všichni návštěvníci Meltingpotu, kteří se prokáží identifikačním náramkem Colours of Ostrava, mohou využít slevu ve výši 20 % na veškerý sortiment Domu knihy včetně kavárny.

Ostatním návštěvníkům besedy nabízíme 20% slevu na vybraný titul uvedeného autora, platnou v den události. Sleva vám bude odečtena na pokladně při nákupu na prodejně v DOMĚ KNIHY Knihcentrum.cz. Nevztahuje se na nákup v e-shopu. 

Rezervujte si místo na webových stránkách www.knihcentrum-ostrava.cz/rezervace. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas! 

Besedy se zahraničními autory budou tlumočit překladatelé z jazykové školy 1st English, kde se angličtina vyučuje už od roku 2009.
Informace o akcích v DOMĚ KNIHY naleznete také v mobilní aplikaci Moje Ostrava, kterou lze zdarma stáhnout pro Android i iOS. 

 

 









Termíny