Bruno Marion vás provede chaosem

Volný čas

Středa 18.7. v 12-14 hodin – Bruno Marion: Chaos, praktický průvodce; DŮM KNIHY KNIHCENTRUM.cz

Bruno Marion je vizionář a futurolog. Zabývá se globálními trendy, inovacemi a teorií chaosu. Přednáší na prestižních konferencích a radí světovým lídrům, jak se zorientovat v dnešním chaotickém světě. Již 30 let cestuje po celém světě, kde poznává řadu nejrůznějších lidí: ředitele společností, duchovní představitele, umělce, vědce, vězně, bezdomovce ad. Několik let strávil na manažerských pozicích ve významných korporacích.

„Uspět se dá i v nejistotě, každá krize může být něčím prospěšná.“

 

Bruno, který vystudoval fyziku a získal titul MBA, prostuduje ročně více než 100 knih o vědě, technologiích, filozofii nebo spiritualitě. Několik let strávil na manažerských pozicích ve významných korporacích (Hermes, Dior, Nestlé, Siemens, L´Oréal a další) a mezitím začal pomocí teorie chaosu zkoumat měnící se svět.

 

Už 30 let se každý rok vydává do světa na „poznávací cestu“, během níž poznává tisíce nejrůznějších lidí. Svůj hlavní úkol vidí v přesvědčování lidí o tom, že žijeme ve skvělém, i když velmi rychle se měnícím světě. Globalizace podle něj sice přináší velká rizika, ale zároveň také ohromné možnosti. Každý jedinec by měl pracovat na svém přínosu pro společnost, jen tak máme šanci jako lidstvo uspět.

 

Dlouhodobě studuje východní i západní filozofie a zabývá se asijskými kulturami. V Paříži založil Université Intégrale, první myšlenkový prostor, kde je možné experimentovat a diskutovat o integrální filozofii, která se snaží o prolnutí západních i východních myšlenkových postulátů. Bruno je aktivním členem World Future Society.

 

Nejnovější poznatky o životě ve světě chaosu shrnul autor do příručky Chaos: A User´s Guide.

 

DŮM KNIHY KNIHCENTRUM.cz se účastní mezinárodního diskuzního fóra Meltingpot v rámci Colours of Ostrava jako jediná externí scéna. Po dobu konání festivalu nabízíme řadu besed s českými i zahraničními hosty. Všichni návštěvníci Meltingpotu, kteří se prokáží identifikačním náramkem Colours of Ostrava, mohou využít slevu ve výši 20 % na veškerý sortiment Domu knihy včetně kavárny.

Ostatním návštěvníkům besedy nabízíme 20% slevu na vybraný titul uvedeného autora, platnou v den události. Sleva vám bude odečtena na pokladně při nákupu na prodejně v DOMĚ KNIHY Knihcentrum.cz. Nevztahuje se na nákup v e-shopu. 

Rezervujte si místo na webových stránkách www.knihcentrum-ostrava.cz/rezervace. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas! 

Besedy se zahraničními autory budou tlumočit překladatelé z jazykové školy 1st English, kde se angličtina vyučuje už od roku 2009.
Informace o akcích v DOMĚ KNIHY naleznete také v mobilní aplikaci Moje Ostrava, kterou lze zdarma stáhnout pro Android i iOS. 

 

 









Termíny