Zubštejn času

Volný čas, Hudba, Pro děti, Turistika, Kurzy, vzdělání, konference

O víkendu 10.  - 12. srpna 2018 proběhne další ročník takřka rodinného festivalu s názvem Zubštejn času. Tento festival láká nejenom na zajímavý program, ale zejména na to, co jeho tvůrci považují za nejpodstatnější – na setkávání pozitivně naladěných lidí, kteří si chtějí užít několik příjemných dnů v kouzelné přírodě u zříceniny hradu Zubštejn nedaleko Bystřice nad Pernštejnem. Jedinečná atmosféra místa, citlivě vybraný program a přátelská komunita dělají z této akce naprosto unikátní zážitek. Heslo letošního festivalu zní: Imagination is the power of creation.

 

Oproti loňsku přibude druhá stage. Zatímco jedna bude patřit pouze hudebnímu programu, druhou stage naplní workshopy a přednášky. V pátek zazní autorské folkové melodie uskupení My dva trio, dance electronic music Himalayan Dalai Lama a Ladě - osobitý alternative-blues z Opavy. V sobotu se mohou návštěvníci těšit na britský indie rock Banfi, energický megamix ska a swingu Láskohrad, od ambientu až k noise se pohybující Noir Voir a bystřickou pop-rockovou kapelu Babyløn.

 

Z workshopu Bosko nebo barefoot s lektorkou Míšou si návštěvníci odnesou vlastnoručně vyrobené barefoot sandále. Během Svobodného malování s Leou Kolkopovou se uvolní tvořivost intuitivním malováním. Jana Stará naposledy vodila ostatní poslepu po zřícenině a rozšiřovala jejich vědomí těla. Uvidíme, jakou inspiraci předá během svého Wellness workshopu letos.  Díky koučovacímu workshopu O spirále Kathy Lučan bude snadné zjistit, kde právě stojíte a kam se chcete posunout. Pod vedením Marka Hladíka navážou návštěvníci kontakt se svým tělem i s ostatními lidmi. S tím pomůže i Dance Mandala Šárky Martínkové a Úvod do acroyogy. Pošli kolo do Afriky je název poutavého povídání o projektu Kola pro Afriku, které bude zakončeno společnou úpravou kola tak, aby bylo vhodné pro svého budoucí majitele v Gambii a umožnilo mu dojíždět za vzděláním.

 

Zubštejn času je letní multižánrový festival, kde se setkávajílidé, kterým záleží na jejich okolí, přírodě, jsou zodpovědní a aktivně se zapojují do zlepšování kvality života okolo sebe. Osobní setkávání a sdílení krásných okamžiků je v době internetu a sociálních sítí mnohem důležitější než kdy předtím. Ať chceme nebo ne, ta správná skupina lidí a péče o dobré vztahy je to, co nás v životě nejvíce obohacuje. Filozofií festivalu je dát prostor všem návštěvníkům pro jejich kreativitu – jakákoliv aktivita, ať už hudební, výtvarná nebo sportovní, je vítána. Akce je vhodná pro rodiny s dětmi.

 

Kapacita akce je omezena, vstupenky je možné koupit za předprodejovou cenu 450 Kč nebo na místě za 550 Kč.

 

http://www.zubstejncasu.cz/

https://www.facebook.com/events/1928982610675614/

https://www.smsticket.cz/vstupenky/12202-zubstejn-casu-2018

 









Termíny