RED BULL NORDIX DO TŘETICE V ČECHÁCH!

Volný čas, Hudba, Sport

Propojení  skikrosu a běžeckého lyžování? Zpočátku se to možná zdá jako bláznivý nápad. Jenže velký zájem diváků a samotných závodníků dokazuje, že je tahle akce baví. A proto se závod Red Bull Nordix znovu vrací do Čech. První dva ročníky se konaly na Božím Daru, do třetice bude zajímavou podívanou hostit 18. února středisko v Deštném. Přihlásit se může každý!


Klopené  zatáčky, skoky, prudké výběhy. Tohle vše čeká  na každého, kdo by se chtěl do závodu přihlásit. A to může být skutečně kdokoliv, jen Vám musí být více než 15 let. Pak už jen stačí sebrat odvahu a alespoň něco umět na běžkách. Zájem veřejnosti je velký, více než 250 startujících v roce 2010 a 2011 mluví za vše. A to mluvíme jen o Česku. V posledních letech se tahle atraktivní podívaná konala i ve Švýcarsku, Estonsku a účastnila se jí dokonce taková jména jako Peter Northug, Marcus Hellner a Dario Cologna.

 

Ve světovém finále v Davosu se pak nechtěně proslavil Dušan Kožíšek, který bezpečně postupoval z kvalifikace až do finále, ve kterém si rychle vyjel velký náskok. Na posledním skoku už si byl tak jistý vítězstvím, že chtěl divákům předvést parádičku. Při dopadu se mu ale čtyři metry před cílem zasekli lyže do sněhu a na břiše už pak jen sledoval, jak ho předjíždí jeden soupeř za druhým.

 

Letos se světové  finále koná poprvé v Norsku a vítěz z Česka tam rozhodně pojede. Navíc má možnost si vydělat nemalou odměnu. Vloni si ti nejlepší rozdělili prémie ve výši přes sto tisíc korunu za závod!





Účinkují

AFTERPARTY: NAVIGATORS / PRAGO UNION / DJ BALOO





Termíny