7 proti Thébám

Hudba, rock, metal
7 proti Thébám
2. díl antického cyklu RockOpery Praha. Metalová opera Milana Steigerwalda a Pavly Forest o sourozenecké rivalitě a závisti, která přeroste ve velké válečné tažení podle antických tragédií Sofokla a Aischyla.
První česká metalová opera 7 proti Thébám je 2. dílem antického cyklu RockOpery Praha. Vypráví o lásce, zradě, touze po bohatství a moci. První polovina představení vychází ze Sofoklova "Oidipa na Kolónu" (přemýšlivé, filozofické dílo), druhá polovina je inspirována Aischylovým dílem "Sedm proti Thébám" (oslava hrdinů, akce). Opeře volně předchází 1. díl antického cyklu, Oidipus Tyranus, a následuje Antigona, 3. a poslední díl.
Hudba: Milan Steigerwald Libreto: Pavla Forest Režie: Roman Štolpa Choreografie: Zuzana Offenbartl Dovalová
V hlavních rolích Jan Toužimský z Arakainu, Kamil Střihavka (alt. Lukáš Písařík), Vlasta Horváth, Viktor Dyk, Pavla Forest, Josef Šutara z Motorbandu, Michaela Gemrotová, Žántí, Daniela Langrová a další.
Více o opeře zde: www.RockOpera.cz/sedm
RockOpera Praha je první divadlo pro rockery s hledištěm ve tvaru půlkruhové arény pro 768 diváků. V našich operách hrajeme živě a nahlas, spojujeme koncert tvrdé rockové a metalové hudby s nadčasovými dramatickými příběhy v divadelním zpracování. Navíc zažijete akrobatické a artistické výkony, ohnivou a světelnou show, nový cirkus, a uslyšíte špičkové hlasy: Kamil Střihavka, Honza Toužimský z Arakainu, Viktor Dyk, Vlasta Horváth, Pavla Forest, Jiří Zonyga a řada dalších. Autoři všech našich rockových a metalových oper jsou přední čeští hudebníci Milan Steigerwald a Pavla Forest.








Termíny