Venkovní zážitková hra Hvězdné údolí

Volný čas, Pro děti, Turistika

Zábavná stopovací hra pro celou rodinu. Hra se odehrává v Údolí hvězd u Berounky a na hřebeni skal, kde stával Kazín. Náročnější terén a velké dobrodružství. Od studánky k jeskyni ve skalách. Délka asi tři a půl hodiny.

Potřebujete pouze plán hry, který získáte na webu pořadatele. Po cestě luštíte zprávy, hledáte listiny v kořenech stromu, podle znamení určujete správný směr. Úkoly jsou jednoduché a zvládne je každý. Náročnost cesty je pro děti od čtyř let. Vyrazit můžete kdykoli sami s plánem hry. Plán hry ve formátu PDF můžete mít v tabletu, telefonu nebo si ho vytisknout. 

Pravá stopovačka hlavně obsahuje požadavek najít správný směr. K tomu jsou v největší možné míře využity znamení, vyskytující se přirozeně po cestě. K určení směru je třeba trochu všímavosti, logiky, důvtipu. Příběh, který si v průběhu cesty vyprávíte a je obsahem plánu hry, má své vyústění, pointu, překvapivé odhalení. Odměnou z absolvování hry má být pro děti i rodiče výprava do míst, která jsou sama o sobě krásná, zajímavá a dobrodružná, a výprava zajímavější a napínavější než jen sledování žluté či modré turistické značky.

Příběh

O existenci města Mau zůstaly jen legendy a vyprávění. Snad každý z hledačů, archeologů či jiných podobných nadšenců pro dobrodružství, slyšel o tomto místě a snil, že jednou získá skutečnou stopu a důkaz, podle kterého bude moci toto ztracené město objevit. Jeho poloha je dodneška neznámá a stejně tak neznámá a záhadná je příčina zániku obyvatel celého Hvězdného údolí, o kterém vypráví legenda.

Start

Zaparkujte v ulici Na Lhotkách. Nebo vystupte na zastávce autobusu Škola Lipence a jděte směrem k Hvězdnému údolí podél potoka (ulicí V Roklích – K Průhonu – Na Lhotkách).

Aby Mauxíové netrpěli nedostatkem vody, dohodli se, že každá rodina vyhloubí na určeném místě studnu s pitnou vodou. Vzniklo tak v okolí osm studní, které zaručovaly i v dobách největšího sucha, že alespoň jedna studna vždy dokáže udržet dostatek vody pro celé město. Do každé studny vhodila každá rodina pouzdro s prosbou bohu vodstva, aby ochránil tento pramen před vyschnutím.

První úkol:

Podle mapy najděte studánku a naberte čistou vodu. V Hvězdném údolí ji nalijte do potoka znečištěného odpadem po nedávné katastrofě.









Termíny