KOLOTOČ PRÍMA POHÁDEK, aneb Den dětí na zakletém hradě

Divadlo, Volný čas, Pro děti

Na scéně pátého nádvoří hradu Sovinec se během víkendu vystřídají vyhlášené divadelní i šermířské skupiny. Letos poprvé k nám zavítá u publika oblíbené jihočeské pohádkové divadlo Koňmo a tentokráte vystoupí s mnoha cenami ověnčeným příběhem Vyprávění starého Vlka. Šermířská skupina Těžkooděnců v plné zbroji Solutus se představí s rytířskou pohádkou Jak na draka a příběhem Jak vznikají dějiny. Další pohádkou, kterou návštěvníci uvidí, bude Rumcajs v podání šermířské a divadelní společnosti Fuente Ovejuna. Jako další představení nám ukáží své podání historických událostí s názvem Žižka. A pro nejmenší tu budou Pohádky pohádkové Babičky.
Chybět nemůže ani sokolník se svými dravými ptáky při letových ukázkách a ve fotografickém koutku. Samozřejmostí jsou historické stánky všeho druhu a oblíbené dobroty, včetně Jarmilových klobás.
Po dobu akce budou moci návštěvníci navštívit interiéry hradu při prohlídce s průvodcem co 30 minut - poslední prohlídka v 17:00. Hrad bude po oba dny otevřen od 9:10 do 18:00.





Účinkují

Jihočeské divadlo Koňmo

Těžkooděnci Solutus

divadelní společnost Fuente Ovechuna

pohádková Babička

Sokolníci

Další dokumenty k akci

  




Termíny