Festival KoresponDance na Trojském zámku

Divadlo, Volný čas, Hudba, Turistika

KoresponDance je mezinárodní festival současného tance, pohybového divadla a nového cirkusu, přijďte ochutnat jeho atmosféru na Trojský zámek. 

 

Hlavní festivalový program bude probíhat od 13. do 15. července v areálu zámku Žďár nad Sázavou, ale pro nedočkavce chystáme ochutnávky daleko dřív. Festivalovou atmosféru můžete přijít nasát již 27. června na Trojský zámek, kde se uskuteční první festivalový den. Vystoupí například katalánský tanečník a choreograf Jordi Galí či mexické uskupení Foco alAire producciones, představíme také kompletní žďárský program. 

Pokud máte Žďár blízko, nebo se tam vydáte už s předstihem, nechte se vtáhnout do osobitého tanečního stylu souboru Bachtale Khale Phrala a jeho dvou věhlasných členů Wahe Akopjana a DJ Sancheze, kteří po krátké performanci povedou workshop, a to od pondělí 9.7. do čtvrtka 12.7. vždy od 14 hodin v Amfiteátru Pilák. Přijďte se podívat na jejich skvělé výstupy a pokud budete mít chuť, zkuste si s nimi zatancovat. 

27. června na Trojském zámku uvidíte

 

Jordi Galí: 22 Callioux

22 Callioux je představením pro jednoho tanečníka – performera a 22 kamenů. Je současně sólovým vystoupením i typem elementární instalace, která zkoumá paradoxní a poetický vztah mezi rovnováhou a váhou. 

 

Foco alAire: LOStheULTRAMAR

Duch Mexika a aztéckých kultur procházející Trojským zámkem v podobě jakéhosi novodobého kmene vás překvapí, okouzlí, rozjitří vaše emoce a dost možná vás strhne natolik, že se k němu přidáte. 





Účinkují

Jordi Galí

Foco alAire producciones





Termíny