Festival bloumající veřejnosti Habrovka 2018

Výstava, Divadlo, Hudba, Pro děti

Festival pražské bloumající veřejnosti Habrovka promění ve dnech 1. a 2. června 2018 zahradu kostela sv. Františka v Praze 4 v jednu velkou literární kavárnu – místo, kde se poezie potká s hudbou a divadlem. Chybět nebudou ani knižní novinky zajímavých nakladatelství, tematické workshopy, autorská čtení a dobrá káva.

O tu správnou hudební atmosféru se postará znovuzrozená kapela Minus123minut, šestnáctičlenná superskupina Zvíře jménem Podzim, jedinečný Big Band VOŠ Konzervatoře Jaroslava Ježka pod taktovkou Milana Svobody, balkánskými rytmy inspirovaní Tygroo, Vanua 2, kterou tvoří rytmická sekce Blue Effectu Radima Hladíka rozšířená o zpěváka se „sealovským“ hlasem Yannicka Teviho, zpívající básník Oldřich Janota, držitelé Anděla, cimbálovka Ponk z Brna, rock’n'rollově punkoví Queens of Everything, elektroničtí Nvmeri ze Slovenska a další.


Téma festivalu se odrazí i v divadelním programu – uvidíte představení Kukačka inspirované osudem básníka Erwina Kukuczky či hru o kávě a klevetách Kaffeeklatsch. Nejen se slovy si pohraje pražská improvizační skupina 20 000 Židů pod mořem a speciálně pro Habrovku vznikne performance Tělo slov vytvořená skupinou akrobatů, scénografů a hudebníků.

Sobotní dopoledne bude tradičně věnované dětem. Čeká na ně Loutkoviště – loutkové hřiště, kde si mohou děti sami zahrát svou pohádku.





Účinkují

minus123minut

Zvíře jménem podzim

Odřich Janota

VANUA 2

Oldřich Janota

Cermaque

Ponk

Ploy

Tygroo

Holektiv: Kaffeeklatsch

Cermaque

NVMERI

Robert Ferenc

Sbor Lada

Konvrzek & Kalivoda

Milan Svoboda & Big band VOŠ KJJ 

Marching gang

Queens of Everything

 

 





Termíny