De Phazz

Hudba
De Phazz roztančí v září Prahu směsicí downtempa, jazzu, latiny, soulu a dalších stylů

V rámci turné, kterým slaví dvacetiny na scéně, vystoupí 25. září v pražském Lucerna Music Baru s výtečnou show seskupení De Phazz, špičkový band kolem německo-rakouského producenta Pita Baumgartnera. Rytmická lehkost latinoamerické hudby, jazzová rafinovanost, soulová naléhavost se tu v downtemppvé frekvenci mísí místy i s prvky trip hopu nebo d'n'b a vytváří tak unikátní lounge sound.
“Necítím se jak skladatel, spíš jako malíř zvuků nebo kolážista.,” říká DJ, producent a autor konceptu Pit Baumgartner a dodává: “Baví mne dávat dohromady v hudbě věci, které k sobě obvykle nepatří. Výsledkem je koláž, hudba která k Tobě přijde, když děláš něco jiného, nechává ti prostor a nemusíš ji vnímat hned jak celek, ale když se do ní zaposloucháš hlouběji, najdeš tam skryté perly…”
V květnu De Phazz vydá nové album s názvem Black White Mono a v září vyrazí na turné k 20. letům na scéně.
O tom, že De Phazz patří nejen k nejfrekventovanějším jménům na všemožných kompilacích lounge, chill a café music, ale i k výtečným živým kapelám se 25. září přesvědčí i pražské publikum.

De Phazz je projekt umělce mnoha poloh z německého Heidelberku, DJe, producenta a skladatele Pita Baumgartnera. “Jazz & turnables”, jak někdy svému stylu říká, vystihuje princip, kterému dal vtip, nápaditost a kreativitu. Míchá v něm dovedně a tvořivě soul, latinu, jazz trip hop, drum and bass do působivých ploch, spoluvytváří kánon lounge music. Album Detunized Gravity v roce 1997 odstartovalo úspěšně řadu alb v němž na květen plánované Blask White Mono má pořadové číslo 16. Hudba De Phazz pronikla, povětšině v podstatě anonymně, do televizí reklam, kaváren, hotelů a chill outových zón na celém světě. S humorem a nadhledem se De Phazz označují jako nejpopulárnější neznámá německá kapela na světě. Okruh hudebníků, s nimiž jejich principál spolupracuje je široký, k oporám patří skvělá a šarmantní zpěvačka se soulovým feelingem Pat Appleton, kterou proslavila ikonická píseň The Mambo Craze, nebo vokalista Karl Frierson.
Pit Baumgartner je vyhledávaným remixérem, podílel se také na renomované kompilaci Verve Remixed s ceněnou verzi songu elly Fitzgerald Wait 'Till You See Him, remixoval Kool & the Gang, a-ha nebo Blank & Jones.








Termíny