Navštivte speciální povolební prezidentskou besedu s Markem Hilšerem

Volný čas

Středa 30. května v 16 hodin – Marek Hilšer – Ohlédnutí za prezidentskými volbami; DŮM KNIHY KNIHCENTRUM.cz

Marek Hilšer je vysokoškolský pedagog, vědec a lékař, který se v praxi zaměřuje především na boj s rakovinou. V letošních volbách kandidoval na prezidenta České republiky, kde se umístil na 5. místě se ziskem téměř 455 tisíc hlasů. Heslo prezidentské kampaně Marka Hilšera bylo „Budoucnost je na nás“. Byl nejmladším z devíti uchazečů o místo na Hradě.

Marek Hilšer pochází z Chomutova. V červnu roku 1989 se rodina rozhodla emigrovat do Španělska a usadila se v Madridu. Rok po revoluci se však vrátili zpět do Československa. Po absolvování gymnázia vystudoval na Fakultě sociálních věd UK obor Mezinárodní vztahy a následně odjel do Spojených států, kde se živil jako např. kopáč, stěhovák nebo instalatér.

Po návratu z USA nastoupil v roce 2004 na 1. lékařskou fakultu Univerzity Karlovy a stal se členem předsednictva Akademického senátu Univerzity Karlovy. Od roku 2007 působí na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy, Ústav biochemie a experimentální onkologie jako pedagog a vědecký pracovník. Zde se věnuje výzkumu zhoubných nádorů mozku.

V letech 2011 a 2012 se účastnil lékařské mise humanitární organizace ADRA a působil jako dobrovolník v lékařském zařízení v Keni.

Politické a občanské aktivity

V roce 1997, v rámci Studia mezinárodních vztahů na FSV UK, absolvoval stáž jako asistent předsedy Zahraničního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky.

V roce 2008 organizoval protesty proti záměru tehdejšího ministra zdravotnictví Tomáše Julínka (ODS) vytvořit z fakultních nemocnic akciové společnosti s menšinovým podílem univerzit. Vláda od záměru nakonec ustoupila.

V roce 2012 organizoval protesty, tzv. Týden neklidu, proti záměru ministra školství Josefa Dobeše (VV) omezit akademické svobody. Vláda od záměru nakonec ustoupila.

V říjnu 2014 potom společně s dalšími občanskými aktivisty polonahý podpořil formou happeningu na Úřadu vlády premiéra Sobotku v jeho postoji k dění na Ukrajině.

V červenci 2016 ohlásil svůj úmysl zúčastnit se prezidentských voleb v roce 2018 a zahájil kampaň.

Využijte 20% slevu na vybraný titul uvedeného autora, platnou v den události. Sleva vám bude odečtena na pokladně při nákupu na prodejně v DOMĚ KNIHY Knihcentrum.cz. Nevztahuje se na nákup v e-shopu.

Rezervujte si místo na webových stránkách www.knihcentrum-ostrava.cz/rezervace. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas! Informace o akcích  v DOMĚ KNIHY naleznete také v mobilní aplikaci Moje Ostrava, kterou lze zdarma stáhnout pro Android i iOS.

 

 

 









Termíny