Svou knihu vzpomínek představí jedna z prvních českých režisérek Lída Engelová

Volný čas

Středa 23. května v 16 hodin – Lída Engelová: Sto růží v bidetu; DŮM KNIHY KNIHCENTRUM.cz

AutorkaLída Engelová je režisérka, herečka a autorka scénářů. Už během studií spolupracovala s režisérem Janem Grossmanem v Divadle Na zábradlí. Půl roku byla na stáži u režiséra Petera Brooka (Sen noci svatojánské) v Royal Shakespeare Company v Londýně a Stratfordu. Byla režisérkou Divadla J. K.Tyla v Plzni a pohostinsky režírovala v řadě divadel, včetně Národního divadla moravskoslezského.

Lída Engelová spolupracuje dlouhá léta jako herečka (J. Prévert, Saint-Exupéry), autorka scénářů a režisérka s pražským Divadlem Viola (např. Wiliamsovo Římské jaro paní Stoneové, Coburnův The Gin Game s Blankou Bohdanovou a Josefem Somrem, za který oba herci získali Thálie, Čechovova Tisíc a jedna vášeň a Nějak se to zvrtlo,…). Řada jejích inscenací byla převzata Českou televizí (Zločin a trest,The Gin Game, Tisíc a jedna vášeň, Šťovík, Pečené brambory, Slaměná židle).

 

Kromě více než sto dvaceti inscenací v divadlech má na svém kontě přes šedesát režií rozhlasových. Její inscenace Shakespearova Macbetha byla posluchači oceněna jako nejlepší inscenace roku.

Věnovala se také režii více než patnácti audiokazet a CD pro děti v Supraphonu - např. Čtyřlístek v pohádce, Putování za švestkovou vůní nebo Hurvínkova Babička, Neřeš to! (s E. Holubovou a J. Duškem). Její činnost publikační zahrnuje řadu článků o divadle a divadelních tvůrcích (Scéna, Film a divadlo, Dramatické umění, Divadelní noviny). Divadelní ústav Praha vydal její práci Brookův Sen noci svatojánské, napsala doslov k českému vydání Brookova Prázdného prostoru.


Sto růží v bidetu

Průvodce humornými vzpomínkami jedné z prvních českých režisérek po padesáti letech jejího života v divadle, v rozhlase a na divadelních cestách od Londýna po Sankt Petěrburg.

Využijte 20% slevu na vybraný titul uvedeného autora, platnou v den události. Sleva vám bude odečtena na pokladně při nákupu na prodejně v DOMĚ KNIHY Knihcentrum.cz. Nevztahuje se na nákup v e-shopu.

 

Rezervujte si místo na webových stránkách www.knihcentrum-ostrava.cz/rezervace. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas! Informace o akcích  v DOMĚ KNIHY naleznete také v mobilní aplikaci Moje Ostrava, kterou lze zdarma stáhnout pro Android i iOS.









Termíny