Sobota v plenéru 19. 5. 2018

Volný čas, Kurzy, vzdělání, konference

Jaro je v plném proudu a my vás srdečně zveme na jednodenní kurz kresby v plenéru. Kurz bude probíhat buď v parku Lužánky nebo v okolí hradu Špilberk, kde se naučíte kreslit okolní krajinu.

Na tomto kurzu Vás lektorka naučí jak přenést obrazy, které kolem sebe vidíte na papír vámi vybranou technikou,  k dispozici bude pero s dokolorováním, pastel, tužka, pastelky.

Témat v parku máme opravdu hodně, sochy, okolní domy, krajinu, vodní plochu či květiny… Pro ty, kteří nebudou mít s perokresbou žádné zkušenosti, v první části uděláme několik cvičení, aby si tuto techniku osvojili.

Když by pršelo, bude kurz probíhat v okolí hradu Špilberk, kde jsou altánky a místa, kde se dá schovat před deštěm. Kdyby bylo počasí extrémně nepříznivé budeme tvořit v ateliéru dle květinové/přírodní živé předlohy.

Maximální počet kurzistů: 8

Co s sebou na kurz? 

Nadšení, hravost a ochotu naučit se něčemu novému. Vhodné je volné oblečení, ve kterém se budete cítit příjemně. Je vhodné vzít s sebou deku či rozkládací stoličku, ať se můžete posadit do trávy a vodu nejen na ředění barev, ale i na pití.

Cena je 500 Kč. V ceně kurzu jsou zahrnuty veškeré pomůcky a materiál, nic však nebrání tomu, aby jste si přinesli pomůcky se kterými běžně a rádi pracujete. 









Termíny