Lidový rok - Červen

Divadlo, Volný čas, Pro děti

 

Červen je šestý měsíc v roce. Má 30 dní. Jméno červen je odvozeno od červenání ovoce.

 

16.00 – 18.00Výroba pouťových růží z krepáku – tvůrčí dílna

Mezi významné tradice, které se vážou k letnímu období, patří také poutě. Krepový papír je neobyčejně tvárný materiál. Pod vedením naší lektorky si z něj vyrobíte nejen růže ze střelnice, ale i pivoňky, jiřiny, lilie a další. Veškerý materiál k dispozici.

Lektorka: Renáta Němečková

 

16.00 – 18.00 -  Výroba Svatodušní holubičky - tvůrčí dílna

Sedm týdnů po Hodu božím slavíme letnice. Protože jsou Velikonoce pohyblivým svátkem, jsou tedy i letnice svátkem pohyblivým. V minulosti bývalo zvykem, že nad stolem světnice bývala zavěšena zpravidla z papíru vyrobena holubička. Lidé věřili, že s holubičkou se v domě rozhostí klid, mír a požehnání.. 

V naší dílně si vyrobíte holubičku, kterou si odnesete domů.
Lektorka: Beáta Rosnerová

 

 

16.00 – 18.00 – Setkání s netopýry

Červen je měsícem, kdy se rodí netopýří mláďata, na této akci na vás čeká stanoviště s živými hendikepovanými netopýry. Přijďte se dozvědět zajímavosti z netopýřího života, jak je chránit a co dělat při setkání s nimi. Uvidíte, jak se od sebe liší různé druhy netopýrů. Nebudou chybět ani úkoly pro děti.

Program zajišťuje: Sdružení ZO ČSOP Nyctalus

 

18.00 – 19.00Pohádka z Krkonoš

Mocný a spravedlivý vládce hor pan Krakonoš potrestá lakomého a panovačného zlého pana hospodáře a všechna zvířátka v jeho horském království si opět mohou v lese začít vesele hrát a zpívat. Autorská úprava příběhu známých postav z pohádek – Ančí, Kuby a pana Myslivečka.

Účinkuje: divadélko Romaneto

 

Vstupné: 50 Kč / děti, dospělí





Účinkují

Účinkuje: Divadlo Dokola





Termíny