Loudness (JPN)

Hudba, heavy, metal
NEJSLAVNĚJŠÍ JAPONSKÁ HEAVYMETALOVÁ KAPELA SE VRACÍ DO PRAHY!
Tak to vypadá, že jsme se konečně opět dočkali a nejslavnější japonská a jedna z nejvýznamnějších heavymetalových kapel  v historii vůbec, míří zpátky do Prahy. Ti, kteří psali a píší historii tvrdého rocku, vystoupí v neděli 29. července opět v pražském klubu  Nová Chmelnice.
Historie vzniku kapely spadá až do roku 1981, kdy se dva bývalí členové skupiny LAZY, kytarista Akira Takasaki a bubeník Munetaka Higuchi rozhodli k založení vlastní formace. Po několika konkurzech na post zpěváka, padla volba na člena EARTHSHAKER Minoru Niiharu a čtveřici doplnil Takasakiho přítel Masayoshi Yamashita (který ovšem také prošel konkurzem).  V srpnu téhož roku začínají nahrávat své debutové album „The Birthday Eve“, které vychází ještě v listopadu téhož roku a odstartuje japonskou rockovou revoluci.
Po zaslouženém úspěchu prvního alba, následují v rychlém sledu další 2 „Devil Soldier“ (1982) a „The Law of Devil´s Law“ (1983). Na obě alba byl najat ke spolupráci americký inženýr Daniel McLendon a určitě i díky tomu, se otevřeli LOUDNESS dveře do světa. Stávají se 1. japonskou kapelou, která se vydává na turné po USA v červenci 1983 a poté i po Evropě a stali se tak nedílnou součástí mezinárodní  hudební scény.








Termíny