Smutnice tour 2018, Hodonín (cz)

Hudba, ethno, death, doom, metal
SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY
Moravská kapela s češtinou na rtech, která vydala svoji minulou desku celosvětově u francouzské firmy Season Of Mist. Držitelé dvou hard'n'heavy Andělů. Melancholická a zároveň hřmotná hudba, setkání melancholického metalu s folklórními motivy dávné Moravy, alba "Relic Dances" a "Návaz" navíc producentsky zastřešená world-muzikantem Tomášem Kočkem. Sedm desek, více než dvacet let existence, stovky koncertů a festivalů po celé Evropě. Bezpochyby průkopníci stylu, kterému se ve světě říká "Folk Metal".

Zadoomaní moravští náladotvůrci vyráží propagovat své nové album "Smutnice", které vychází v pátek 11. května 2018 u vydavatelství REDBLACK. Produkce se ujal světově proslulý průkopník orientálního rocku Yossi Sassi (Yossi Sassi & The Oriental Rock Orchestra, ex-Orphaned Land), za zvuk je odpovědný Roland Grapow (Masterplan, ex-Helloween).

Název desky "Smutnice" odráží atmosféru celého alba, jehož děj se odehrává během jednoho jediného dne. Začíná východem Slunce, které je podle starých pohanských pověstí ukováno Kovářem, a končí jeho západem, smrtí, kdy Slunce odvádí bohyně smrti Morana do Návu, aby na druhý den opět mohlo povstat a vyprávět nový příběh. Ani na této desce nechybí nástroje jako cimbál, housle, violoncello, čarovný ženský vokál Hany Hajdové a sekundující charismatický mužský projev Pavla Hrnčíře. Hřmotné elektrické kytary, basa a bubny jsou kontrastem k melodickým nástrojům a sborům či přirozenému projevu folklorního souboru Kriváň, který si kapela přizvala k nazpívání partů v písni "Za nevěstou".

https://www.facebook.com/ssoge
https://www.youtube.com/ssoge
https://twitter.com/theSSOGE
https://www.instagram.com/silent.stream.of.godless.elegy/


SOUL WILD AEON
Melodický death metal horňáckého typu :)

https://www.facebook.com/soulwildaeon








Termíny