Sly & Robbie + Taxi Gang feat. Johnny Osbourne & Bitty McLean!

Hudba
Naprosto esenciální rytmické duo jamajské muziky přijede koncertovat do Lucerna Music Baru! Shodou okolností na den přesně 7 let od jejich poslední návštěvy Prahy. Tentokráte s nimi navíc přijedou hned dva velké hlasy reggae music. S velkou radostí tu poprvé přivítáme jamajskou legendu Johnny Osbourne, o jehož pražském koncertu sníme už více než 15 let! A společně s ním se tu premiérově představí i britsko-jamajský top lover´s rock zpěvák Bitty McLean! To vše navíc proběhne za podpory celé kapely Taxi Gang.
Sly Dunbar a Robbie Shakespeare jsou jednou z naprosto zásadních rytmických a producentských dvojic 20. století. Z jejich více než čtyřicetiletého hudebního vztahu se zrodilo odhadem kolem 200 000 skladeb. Hodně toho vyšlo na jejich vlastní značce Taxi Records, ale zdaleka nejen tam. Mnozí z nás tyto dva jamajské muzikanty považují za vůbec nejoriginálnější rytmické duo v historii, které posluchačům zásadně rozšířilo hudební obzory napříč dekádami a žánry. Za těch 40 let spolupracovali s kdekým, z reggae světa jsou na seznamu největší legendy, jako jsou Peter Tosh, Black Uhuru, Toots & The Maytals, Dennis Brown, Shaggy, Beenie Man i Sean Paul. Ze světa mimo reggae pak mnohé můžou překvapit spolupráce se jmény, jako jsou Bob Dylan, Mick Jagger & The Rolling Stones, Grace Jones, Joe Cocker, Sting, Carlos Santana, Sinead O’Connor, Madonna, Herbie Hancock, Robert Palmer a mnoho dalších.
Společně se Sly & Robbie vystoupí jamajský veterán Johnny Osbourne, který zpíval už koncem 60. let, zažil aktivně kultovní Studio One, nahrál několik velkých hitů pro Jammy´s a později i pro newyorský label Massive B. Spolu s ním si navíc zazpívá poprvé v Lucerna Music Baru i britsko-jamajský zpěvák Bitty McLean, který se specializuje na lover´s rock a soulové reggae.








Termíny