Smutnice tour 2018, Ostrava (cz)

Hudba, ethno, doom, death
SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY
Moravská kapela s češtinou na rtech, která vydala svoji minulou desku celosvětově u francouzské firmy Season Of Mist. Držitelé dvou hard'n'heavy Andělů. Melancholická a zároveň hřmotná hudba, setkání melancholického metalu s folklórními motivy dávné Moravy, alba "Relic Dances" a "Návaz" navíc producentsky zastřešená world-muzikantem Tomášem Kočkem. Sedm desek, více než dvacet let existence, stovky koncertů a festivalů po celé Evropě. Bezpochyby průkopníci stylu, kterému se ve světě říká "Folk Metal".

Zadoomaní moravští náladotvůrci vyráží propagovat své nové album "Smutnice", které vychází v pátek 11. května 2018 u vydavatelství REDBLACK. Produkce se ujal světově proslulý průkopník orientálního rocku Yossi Sassi (Yossi Sassi & The Oriental Rock Orchestra, ex-Orphaned Land), za zvuk je odpovědný Roland Grapow (Masterplan, ex-Helloween).

https://www.facebook.com/ssoge


RUNIKA
Polská kapela s charismatickým ženským vokálem hrající folkem inspirované melodie v metalovém hávu. Na pódiu spojuje mystiku s energií čtyř živlů, přenáší posluchače do časů epických bitev, bujarých oslav během svatojánských ohňů, do časů tajemství zakletých v sochách a pozoruhodných tvorů ukrývajících se v hlubokých lesích.

https://www.facebook.com/Runikaband


ET MORIEMUR
Dnes patrně nejznámější představitelé nové vlny českého doom metalu se po čtyřech letech od vydání poslední desky vrací s čerstvým počinem „Epigrammata“. Na nahrávce, která se stala albem měsíce v metalovém časopisu Pařát a sbírá nadšené ohlasy po celém světě, hrají prim starořecké motivy s gregoriánskými chorály a vládne jí epická atmosféra spojená s orchestrální pestrostí a melodickou tvrdostí typickou pro tuto plzeňskou formaci. EM hudebně vycházejí z doomu, tento styl ale obohacují o prvky blacku, ambientu či klasické hudby. Jejich vystoupení mají teatrální, zároveň však komorní nádech, kdy se za světla svíček odvíjí příběh smutku a bolesti, ale i naděje a duchovního osvobození.

https://www.facebook.com/etmoriemur








Termíny