Smutnice tour 2018, Krnov (cz)

Hudba, ethno, progressive, doom, post rock
SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY
Moravská kapela s češtinou na rtech, která vydala svoji minulou desku celosvětově u francouzské firmy Season Of Mist. Držitelé dvou hard'n'heavy Andělů. Melancholická a zároveň hřmotná hudba, setkání melancholického metalu s folklórními motivy dávné Moravy, alba "Relic Dances" a "Návaz" navíc producentsky zastřešená world-muzikantem Tomášem Kočkem. Sedm desek, více než dvacet let existence, stovky koncertů a festivalů po celé Evropě. Bezpochyby průkopníci stylu, kterému se ve světě říká "Folk Metal".

Zadoomaní moravští náladotvůrci vyráží propagovat své nové album "Smutnice", které vychází v pátek 11. května 2018 u vydavatelství REDBLACK. Produkce se ujal světově proslulý průkopník orientálního rocku Yossi Sassi (Yossi Sassi & The Oriental Rock Orchestra, ex-Orphaned Land), za zvuk je odpovědný Roland Grapow (Masterplan, ex-Helloween).

https://www.facebook.com/ssoge/


RUNIKA
Polská kapela s charismatickým ženským vokálem hrající folkem inspirované melodie v metalovém hávu. Na pódiu spojuje mystiku s energií čtyř živlů, přenáší posluchače do časů epických bitev, bujarých oslav během svatojánských ohňů, do časů tajemství zakletých v sochách a pozoruhodných tvorů ukrývajících se v hlubokých lesích.

https://www.facebook.com/Runikaband


POSTCARDS FROM ARKHAM
Post-rockový projekt Marka Frodyse Pytlika, který transponuje Lovecraftův odkaz do své hudební tvorby, a jemuž právě nyní vychází pod křídly MetalGate Records již třetí studiové album jménem „MANTA“. Kdo zná tvorbu PFA, bude možná překvapen, že oproti svým předchůdcům má nové album temnější a syrovější nádech. To proto, že záměrem bylo vytvořit jakýsi kontrapunkt k předchozímu albu „AON5“, a to nejen hudebně, ale i tematicky. „AON5“ stavělo na takzvaném Lovecraftově „snovém cyklu“, což jsou povídky, mající za společného jmenovatele fantaskní snové krajiny, díky čemuž působí v porovnání se zbytkem jeho díla přeci jen odlehčeněji a barevněji, zatímco „MANTA“ se vydala do zcela odlidštěných a neuchopitelných kosmických hlubin lovecraftovské kosmologie – tedy do míst, jimž vládne démonický sultán Azathoth, Pán Všeho, a kam vstoupit znamená překročit hranice úhelného prostoru, jinými slovy zcela opustit to, co vnímáme jakožto danou realitu.

https://www.facebook.com/PostcardsFromArkham








Termíny