INSECT ARK (usa), RAW DEAL (cz)

Hudba
Magická archa Insect Ark se vrací a veze svou dosud nejlepší desku

Projekt všestranné Dany Schechter aktuálně vydal nové album Marrow Hymns a vyráží s ním na evropské turné.

Drone, doom, samply, loopy, basa a bicí, temnota a melancholie. Po více než dvou letech se do Prahy vrací experimentální duo Insect Ark. Baskytaristka Dana Schechter a bubenice Ashley Spungin v květnu na Strahově!

Insect Ark vznikl v roce 2011 jako sólový projekt nepřehlédnutelné postavy newyorské
alternativní scény Dany Schechter (ex-Angels of Light, ex-Bee and Flower, Gnaw, Wrekmeister Harmonies) z pouhé touhy tvořit. První singl z roku 2012 ještě skladatelsky bloudil, desetipalec Long Arms (2013) už byl o specificky temné atmosféře postavené na steel kytaře, samplech, base a automatických bicích.

Debut Portal/Well z roku 2015 pak potvrdil, že z bočního projektu se stala regulérní kapela. Zvuk v té době obohatila dynamická hra bubenice Ashley Spungin (jinak také členka Taurus, kde hraje s kytaristkou Stevie Floyd z Dark Castle). Letos v únoru kapela vydala druhou desku Marrow Hymns pod renomovanou značkou Profound Lore. „Marrow Hymns vtahujícím instrumentálním albem, intuitivním průvodcem snovou krajinou, která dokáže být přitažlivě vlídná, ale nechybí jí ani občasná temná mračna,“ říkají první zdejší ohlasy na album.

Jako hosté vystoupí Raw Deal – v podstatě živý výběr toho nejlepšího z pardubického vydavatelství Stoned to Death. S intenzitou o sebe se tříštících lahváčů kombinují hrubost noise rocku s hypnotickými repeticemi krautrocku, naživo většinou na ploše jedné ucelené hlukové pochy. Pot a pivo, raw stuff, real deal.

Jednota this time: ][, Cáry mlhy, Letmo, Heartnoize, Naše koncerty, River, Silver Rocket a Scrape Sound.

KLOUZAVÉ VSTUPNÉ - OD 250 Kč








Termíny