Vladivojna La Chia

Hudba, pop, acoustic
Česká skladatelka, zpěvačka, textařka, producentka, výtvarnice a jedna z nejvýraznějších osobností alternativní scény. Vystoupí společně s cellistkou Terezií Kovalovou a bubeníkem Lubošem Pavlíkem.

K hudbě se dostala už jako dítě prostřednictvím kreseb, ve kterých znázorňovala své smyšlené kapely a skládala jim fiktivní písničky. První kapelu založila se svým kamarádem v devíti letech.
V šestnácti se přidala k dívčí big pussy beatové skupině Kočičí číči.

V roce 2002 spoluzaložila psychedelic rockovou kapelu Banana, která byla nominovaná na objev roku stanicí Óčko a hrála před Marylin Mansonem, Scorpions, nebo Richardem Müllerem. Také jela turné s finskou skupinou Waltari.

V té době také potkala v jednom baru Laca Decziho, který jí pozval na turné po Česku a Slovensku, kde každý koncert v předposlední písni improvizovala.

V roce 2011 Vladivojna napsala hudbu k filmu Jana Hřebejka Nevinnost, za kterou byla nominovaná na Českého lva a Ceny české filmové kritiky. K filmu vyšel i stejnojmenný soundtrack.

V roce 2015 založila metalovou kapelu Vladivojsko, se kterou vydala debutové album Hořící hlavy. Kapela byla nomiovaná na objev roku v anketě tvrdších žánrů Břitva a jela na turné s kapelou Wohnout nebo Insania.

Jejím momentálně nejdůležitějším hudebním projektem je akustická sólová kapela - pětičlenné 4Trio. Vystudovala ateliér intermediálních forem na Ostravské Univerzitě. Celý život se také věnuje malbě, kresbě, ilustraci a komiksu. Má za sebou řadu samostatných výstav.








Termíny