Mezinárodní senzace Il Divo se v září vrací do Prahy s novým albem Timeless

Hudba

V rámci světového turné představí skupina v Kongresovém centru Praha novou kolekci skladeb o lásce a romanci

V Praze dne 21. března 2018: Mezinárodní pop-operní kvartet IL DIVO, který láme rekordy v prodeji alb i návštěvnosti koncertů po celém světě, se 12. září již počtvrté vrací do Prahy v rámci světového turné k novému albu Timeless. Il Divo vystoupí v pražském Kongresovém centru, kde představí novinky inspirované nejznámějšími písněmi o lásce a romanci. Unikátní skupinu Il Divo založil v roce 2003 britský producent a hledač talentů Simon Cowel.  Il Divo tvoří španělský baryton Carlos Marín, švýcarský tenor Urs Bühler, americký tenor David Miller a francouzský popový zpěvák Sébastien Izambard. Od svého prvního alba vroce 2004 se Il Divo těší ohromnému mezinárodnímu úspěchu, který kvartetu přináší jeho jedinečný koncept spojující klasickou a popovou hudbu. Skupina vystupovala na všech nejvýznamnějších pódiích po celém světě a prodala miliony alb.

Timeless je již sedmým albem skupiny a poprvé si ho produkují Il Divo sami. Album bylo produkováno v Los Angeles a o režii se postaral Alberto Quinteros. Novinka Timeless bude v prodeji od května letošního roku, představena bude ale již 18. dubna v Mexiku. O dva dny později se pak Il Divo vydají na osmiměsíční světové turné, které je zavede i do Prahy. Timeless Tour slibuje úžasnou, elegantní a smyslnou podívanou s dramatickými a romantickými prvky. Součástí show budou projekce, tanečníci, akrobaté a hlavně čtyři jedinečné hlasy hlavních protagonistů. „Timeless je pro mě jedno z nejjedinečnějších alb, které jsme zatím s Il Divo nahráli. Vybrali jsme skladby z nejrůznějších období, které byly použity jako filmová hudba od 30. let až po současnost. Patří mezi ně například mytická skladba Smile, založená na instrumentální hudbě z filmu Charlieho Chaplina z roku 1936,“ řekl Carlos. „Jsem na naše nové album velmi hrdý. Doufám, že se vám jeho poslech bude líbit tak moc, jak se nám líbilo jeho nahrávání,“ dodal Sebastien.

Koncert pořádá společnost ICP Live.





Účinkují

Popovou vokální skupinu založil v roce 2003 britský producent a hledač talentů Simon Cowell a začal tak zcela nový žánr na pomezí klasické hudby a popu. Skupinu tvoří Urs Buhler, Sebastien Izambard, Carlos Marin a David Miller. O rok později se na trhu objevilo jejich debutové stejnojmenné album, které prakticky přes noc katapultovalo Il Divo na vrcholky prodejních hitparád. Od té doby skupina sklízí celosvětový úspěch. Prodala více než 30 milionů desek, v 33 zemích světa získala mnohá zlatá a platinová ocenění, v padesáti případech se jejich album dostalo v prodejní hitparádě na první místo a zcela vyprodala čtyři celosvětová turné. Il Divo do dnešního dne vydali sedm alb: Il Divo (2004), Ancora (2005), Siempre (2006), The Promise (2008), Wicked Game (2011), Musical Affair (2013) a Amor y Pasion (2015). Nové album Timeless, které bude na trh uvedeno v květnu bude již osmým albem skupiny.





Termíny