Otevření turistické sezóny v Táboře

Volný čas, Hudba, Sport, Pro děti, Turistika

Prvorepublikový víkend ke 100 letům vzniku republiky – oslavte sté výročí založení republiky aktivně

 

Vydejte se na cyklistický výlet „Vivat Las Republikas! aneb Ach synku, synku, dokolečka do kola!“ kolem roudenských rybníků do Soběslavi a zpět, podpořeného z Grantového programu Nadace Jihočeské cyklostezky na podporu pořádání cykloturistických akcí. Vydejte se na pěší výlet za historií KČT Tábor „Na rozhlednu Hýlačku v rámci 125. výročí klubu“ či s dětmi na pochod „Putování za pohádkou aneb V přírodě se neztratíme“. Závodníci ve slalomu na divoké vodě řeky Lužnice budou bojovat ve 49. ročníku Slalomu o štít města Tábora.

 

Z kulturního programu si nenechte ujít veselé ale přesto dramatické divadelní pouliční představení jednotky vojáků „Marškumpačku císaře pána aneb tuto válku vyhrajeme“. Spolek elegantních dam zatančí stylové tance a předvede malou módní přehlídku. S promenádním koncertem „Má milá je stydlivá“ vystoupí Swing Band Tábor. Vrcholem sobotního programu na Žižkově náměstí bude vystoupení legendy české hudební scény Luboše Pospíšila s kapelou 5P a Ondřeje Havelky s jeho Melody Makers.

 

Těšit se můžete i na prvorepublikovou poštu, projížďku a prohlídku prvorepublikových strojů Klubu velocipedistů Písek nebo na promítání dokumentárního filmu Věry Chytilové „TGM Osvoboditel“.

 

Více na www.visittabor.eu

 









Termíny