Velikonoce v Edenu

Volný čas, Pro děti

Příroda se probouzí ze spánku a jaro klepe na dveře. I na letošní Velikonoce budou brány Edenu v Bystřici nad Pernštejnem pro všechny milovníky svátků jara otevřeny. Od pátku 30. března do pondělí 2. dubna, každý den od 9.30 do 18. hodin.

V pátek 30. března proběhne v 17. hodin slavnostní otevření výstavy Fenomén IGRÁČEK. Originální IGRÁČCI z dílny Miroslava Svobody se představí jako patroni Adam a Eva. Celá expozice ukáže návštěvníkovi historický vzhled města tak, jak bylo původně postaveno. Výstava Fenomén IGRÁČEK - současnost, historie a výroba této hračky je pořádaná ve spolupráci s českou firmou EFKO - karton, s.r.o., která IGRÁČKA vyrábí a Technickým muzeem v Brně. Tuto výstavu si mohou prohlédnout návštěvníci Centra Eden až do 25. srpna tohoto roku.

Od pátku do neděle bude připravený program ve znamení velikonočních tradic a zvyků. Návštěvníci se mohou těšit na výstavu kraslic, loutkové divadlo, dětské dílny, králičí hop, ukázka výroby 3D kraslic, ad. Chybět nebude ani vystoupení folklórního souboru Borověnka nebo ukázka pletení pomlázky, zdobení vajíček, tvorba jarní dekorace ze šustí, slámy a dalších materiálů.

V horácké vesnici ožijí chaloupky, nastěhuje se do nich hrnčíř, tkadlec, včelař a další řemeslníci, kteří budou návštěvníkům předvádět své řemeslo. Občerstvení připravíme ve mlýně, degustační místnosti a v pivnici, kde mohou návštěvníci ochutnat naše Jarní pivo z mladého ječmene.

Na Velikonoční pondělí bude běžný provoz centra s možností komentované prohlídky v 10.30 a 14. hodin.

Více informací k nadcházející akci naleznete na www.centrumeden.cz nebo na www.facebook.com/centrumeden









Termíny