Svatomartinská vína 2018

Volný čas, Turistika

Slavnostní zahájení prodeje mladých čejkovických Svatomartinských vín se koná v neděli 11. 11. v 11 hodin na nádvoří Hotelu Zámek Čejkovice. Po slavnostním požehnání mladých vín za účasti místního faráře, dále za účasti sv. Martina na koni, účasti žesťového místního kvarteta a za doprovodu mužského pěveckého sboru Révokaz z Čejkovic, můžou návštěvníci ochutnat všechna Svatomartinská vína a mladá vína, vyrobená vinaři z Čejkovic z plodů místních vinic. 

Představí se Vám všechna vinařství, která jsou členy sdružení Čtvrtečníci. Každé vinařství Vám nabídne k ochutnání minimálně jeden vzorek mladého vína, tedy vína z ročníku 2018. V celkovém součtu můžete tedy ochutnat více jak 58 vzorků od 28 místních vinařů. Nejvíce zastoupenou odrůdou při výrobě Svatomartinských vín v Čejkovicích je Müller Thurgau a Modrý Portugal. 

Akce se po celou dobu odehrává ve venkovních prostorách, proto doporučujeme se teple obléct. Cena vstupného je 200 Kč - v ceně vstupného je sklenička, katalog se seznamem vín a propiska. 

Nalévání Svatomartinských a mladých vín bude do 14.hodin, po skončení můžete ochutnat svatomartinská, převážně tříchodová menu v restauraci Hotelu Zámek, ve Sklepu U Templářských rytířů, v Hotelu Albor, ve vinařství Sýkora nebo ve vinařství Škrobák na Příhoně. 





Účinkují

Templářské sklepy Čejkovice





Termíny