Metal v továrně IX

Hudba
Po drobné odmlce vracíme metal do Hradce Králové! Tentokrát jsme připravili jakostní menu pro fajnšmekry. Čtyři skvělé kapely, čtyři různé přístupy k tvorbě náročné hudby pro náročné posluchače.

Spreading Dread u nás zahrají už počtvrté, není je teda asi třeba obšírně představovat. Jejich technický thrash/death prošel poměrně velkým vývojem - od protialkoholní léčebnou inspirovaného debutu "Sanatorium", přes vážnou hudbou načichlého nástupce "Age of Aquarius", až po aktuální, česky zpívané singly. Naživo je to vždy obrovská vlna energie, takže se připrav na moshpit!

Hypertechnici Liquid Space 9 jsou ukázkou toho, jak může znít extrémní metal, když se ho chopí konzervatoristi. Zběsilá tempa, uragán not, chirurgická přesnost. Ani chvíle na oddech, tohle bude vystoupení s plnou forsáží.

Poprvé se u nás představí Diversity, instrumentální projekt bratrů Ševčíkových. Tuto velmi nadanou dvojici můžeš znát z jejich hlavní kapely Deathstar. Jako své vzory uvádějí např. Jeffa Loomise nebo Animals as Leaders, takže se můžeš těšit na pořádnou dávku hlavu motajících sól a melodií.

Edain jsme u nás hostili už několikrát a vždy to byly skvělé koncerty. S chystanou novou deskou se ale tentokrát předvedou v dost odlišném světle. Po odchodu zpěváka se rozhodli pokračovat čistě instrumentálně, basák si pořídil bezpražcový nástroj a všichni společně vydatně přidali jazzových prvků. Jestli máš rád kapely jako Exivious, tak tohle je povinnost!








Termíny