Maksim Mrvica

Hudba
Přesně po roce se do České republiky vrátí v příštím roce chorvatský klavírní virtuos Maksim Mrvica. Premiérově se představí také na Slovensku.V současné době pracuje Maksim na novém albu, které vyjde v lednu 2018 a ponese název „The New Silk Road". Diváci v Praze, Brně a Bratislavě se tak mohou těšit na nový repertoár. Maksim Mrvica vystoupí za doprovodu hráče na bicí a perkuse. Zcela jistě zazní v programu i skladby, které si fanoušci žádají na každém koncertě. Bumblebee, Mission Impossible nebo Croatian Rhapsody.
Chorvatský klavírní virtuos Maksim Mrvica navštívil Českou republiku již několikrát a pokaždé se setkal s velmi vřelým přijetím publika. Poprvé se zde představil v květnu roku 2015. Nyní se po roce opět vrátí a v dubnu odehraje svůj klasický i moderní repertoár opět v pražském divadle Hybernia a v Sono centru v Brně. Pražský koncert se uskuteční 18. dubna a brněnský 19.dubna, oba koncerty začínají v 19 hodin. Poprvé se na něj mohou fanoušci těšit také v Bratislavě 21.dubna v ateliéru Babylon.
Maksim začal hrát na piano, když mu bylo devět let. Už v jedenácti absolvoval první sólový koncert s orchestrem. Jeho touze stát se klavírním virtuosem nezabránila ani válka. Během občanské války Maksim cvičil v suterénu hudební školy ve svém rodném městě. Jeho vytrvalost sklidila své ovoce. Po čase získal několik ocenění na prestižních hudebních soutěžích a nahrál své první album, za které získal čtyři ceny Porin (Chorvatské Grammy).Hudební vzdělání získal na několika prestižních konzervatořích v Chorvatsku, Maďarsku a ve Francii. V současné době je jedním z nejlépe prodávajících crossover pianistů na světě. Na svém kontě má osm studiových alb, kterých se prodalo více než čtyři miliony kusů ve více než sedmapadesáti zemích.








Termíny