Brutal Assault 2018

Hudba, ethno, death, punk, progressive, melodic, doom, metal, post hardcore
Hudební festival Brutal Assault se vrací do Josefova na svůj 23. ročník. Jeden z největších metalových festivalů v Evropě potvrdil první kapely. Celkový lineup by měl obsahovat tradičně více než stovku kapel různých extrémních žánrů, které rozvibrují zdi josefovské pevnosti.
Na festival se po delší době vrací prověřená jména metalového extrému, ať už mluvíme o Behemoth, At The Gates, Ihsahn, Unleashed nebo Broken Hope. Hardcore tentokrát zastupují například Converge, Northlane nebo Full of Hell.
Festival uprostřed pevnosti Josefov už tradičně staví program bez důrazu na headlinery. “Dramaturgie stojí na vyváženém lineupu. Rostoucí náštěvnost nám dává za pravdu, že fanoušci festivalu důvěřují,” popisuje organizátor Tomáš Fiala.
Po úspěchu na předešlých ročnících by se i letos měla vrátit speciální “čtvrtá stage”, kde se bude hrát především experimentální a ambientní hudba. Už tradiční součástí by mělo být také pokračování výtvarné výstavy Art-Brut-All.
Festival Brutal Assault patří mezi největší metalové festivaly v Evropě . Vznikl v polovině 90. let jako malá akce na Moravě a často měnil místo svého konání. Přelom přinesl rok 2006, kdy díky atraktivnímu programu do Svojšic u Přelouče dorazilo 7000 lidí. Rok na to se festival přesunul do Josefova, kde zůstal do současnosti. Poslední ročník festivalu, který se podařilo poprvé v historii vyprodat v předprodeji, přilákal 20 tisíc fandů z celého světa.








Termíny