110 let Gymnázia Turnov

Hudba, alternative, blues
U příležitosti neformálních (Off) oslav 110.výročí založení turnovského gymplu v kavárně KUS na Střeláku vystoupí několik kapel personálně spojených s touto školou.

Slečna Mollie Schaefer, která pochází z Alabamy v USA, v letošním školním roce pracuje v rámci Fulbrightova stipendia na Gymnáziu Turnov jako asistentka vyučujících anglického jazyka. Je autorkou originálních a specifických písní na pomezí folku a alternativy, a proto nemůže v pásmu koncertů v kavárně KUS chybět. Další z vystoupení, které s největší pravděpodobností nebude možné opakovat.

Fanda Jaroš s Vojtou Tomáškem na Gymnáziu Turnov maturovali v roce 2004. Už v časech studií se jejich hudební cesty spojily v kapele Vyfikundace. Jako alternativně-folkovo-bluesové duo Tamdoletma vystupují od dob vysokoškolských studií v Praze. Jejich nejnovější nahrávkou je album „Hey Joey“ z roku 2016, na koncertě jistě zazní i starší osvědčené hity.

Kapela T.D.I. vznikla před dvěma lety v garáži u prarodičů jednoho z tehdejších členů. Po několikaměsíční pauze se kapela rozhodla pokračovat pouze s vlastní tvorbou a celkově pozměnit svůj styl. Z původních členů kapely zbyl pouze maturant Matyáš Berndt, kvintán Kristián Šrajer a Václav Truksa z Liberce. Téměř po roce se tak kapela vrací na místo, kde odehrála svůj první koncert. V kavárně KUS zahraje v aktuální sestavě sérii zbrusu nových nikdy nehraných písní.








Termíny