Gilad Hekselman Trio / Kurt Rosenwinkel ´Caipi´

Hudba
Gilad Hekselman Trio  Kytarové trio je velmi komplikovaná disciplína a ne každý kytarista se s ní umí uspokojivě popasovat. Gilad Hekselman však patří mezi ty, kteří v takové sestavě znějí nejlíp. Je to především díky schopnosti variovat zvuk svého nástroje, vkusně použít nejrůznější pedály, krabičky, pastičky, efekty a loopery, díky hluboké znalosti polyfonie a umění vést v jeden čas hned několik melodických linek, i díky prakticky neohraničené znalosti harmonie. Všem Giladovým schopnostem se dostane patřičného expozé právě v triu s kontrabasem a bicími, kde kytarista musí zastávat funkci doprovazeče i sólisty zároveň a při tom všem ještě komunikovat se zbytkem kapely.
Kurt Rosenwinkel ´Caipi´ Nejvlivnější kytarista své generace, originální skladatel, pronikavě talentovaný a věčně hledající umělec Kurt Rosenwinkel otevírá svým albem Caipi dveře do nového hudebního světa, poměrně radikálně odlišného od toho, ve kterém doposud žil. Caipi je velmi osobním vyjádřením, Rosenwinkel se pod veškerou hudbu podepsal nejen jako autor, ale také hraje na všechny nástroje a konečně dává plný prostor svému uhrančivému vokálu. Rockové a jazzové prvky šťastně koexistují se všemi ostatními snadno rozpoznatelnými rysy Rosenwinkelova osobního stylu. Ve stylovém mixu je ale hlavně dostatek prostoru pro neustále se vyvíjející brazilskou hudbu a zejména brazilskou milostnou píseň.
INFO: • zdarma děti do 6 let bez nároku na vlastní sedadlo • Info pro ZTP/P: osoby ZTP/P dle platného ceníku, doprovod jednéosoby zdarma na přístavek • pro vozíčkáře místa vyhrazena, bezbariérový přístup zajištěn • rezervace vstupenek ZTP/P: vstupenky@jazzfestbrno.cz








Termíny