Vývrtka 2018

Hudba, punk, experimental, world music, psychedelic, electronica, progressive
Třetí ročník festivalu alternativní hudby Vývrtka opět v Peruci! Přírodní areál s možností koupání a sportů a nejzajímavější ne-mainstreamová muzika z Čech i zahraničí. Doprovodný program z dílny Zvedni-Zadek.cz, chillout area Cafe Letka, festivalová školka a další!

Svou existenciální diskotéku přivezou stálí hosté Vývrtky Mutanti Hledaj Východisko, mezi potvrzené účinkující dále patří balkan-jazzoví Free Balkan Quintet (s Kosmickým Žirafáčem Jardou Nogou za bicí soupravou) nebo elektro-rockový nářez ze Slovinska Kontradikshn. Na dalším programu se intenzivně pracuje :)

Vstupenky jsou v předprodeji v síti GoOut.cz: http://bit.ly/2jcP4z8
do 28.2. ... 290,-
do 31.5. ... 360,-
do 28.6. ... 420,-
na místě ... 490,-
Pětilůžková chatka v areálu festivalu ... 1500,-

První ročník Vývrtky proběhl v termínu 24.-25.6.2016. Mezi vystupující interprety patřili například Mr. Cocoman, Kosmický Žirafáč, Pod Černý vrch nebo Kabaret Dr. Caligariho. Jediným narušením poklidné atmosféry byla průtrž mračen po koncertě hlavní hvězdy festivalu W.W.W. Neurobeat, která dodala celé akci kouzelnou atmosféru a o rok odsunula vystoupení Mutantů a AT EYE LEVEL. Mezi nezapomenutelné situace patří chvíle, kdy je bouřka, voda všude, organizátoři kmitají a snaží zabránit největším škodám a uprostřed vší apokalypsy stojí v protékajícím backstagovém stanu nad svou stotisícovou soupravou Pavel Fajt, v ruce cigáro a lahev Jacka, pobaveně se usmívá a uklidňuje všechny okolo. Slunce na vyčištěné obloze druhý den slibuje lepší počasí do dalšího ročníku.

Ročník 2017 se odehrál v datech 16.-17.6. Headlinery pro tento rok byli Vložte kočku, První Hoře, Skupina Hm... a také první zahraniční interpret SHTUBY. Počasí se skutečně umoudřilo a návštěvníci si tak mohli dosyta užít výrazně vylepšené pódium a světla, folkovou a DJskou stage v pivním stanu a v neposlední řadě koupaliště v areálu a procházky do okolí. Mezi nezapomenutelné backstage scény patří situace, kdy členové kapel Vložte kočku a SCHRÖDINGEROVA KOČKA zaníceně a zcela vážně debatují o kočkách, hodnotí krmiva a záchody a vyrušuje je až blížící se vystoupení.

Pro ročník 2018 organizátoři chystají větší zastoupení zahraničních kapel, vylepšenou "pub stage" a také větší zastoupení doprovodného programu.








Termíny