Vychutnejte si řízenou degustaci vín z vinařství Ambrož

Volný čas

Středa 21. března v 17:3018:30 hodin – Řízená degustace vín z Vinařství Ambrož; DŮM KNIHY KNIHCENTRUM.cz

Vinařství Ambrož je malé vinařství z obce Lužice u Hodonína. Navazuje na několik generací vinařů. Kromě výroby vína provozuje již deset let vinný sklep v Ostravě-Koblově. Přijměte pozvání na řízenou degustaci a seznamte se s deseti přívlastkovými víny roku 2017. Degustací vás provede Ing. Jiří Ambrož. Na akci je nutná rezervace za poplatek 150 Kč/osoba.

Jiří Ambrož

„Vinařství má v naší rodině dlouholetou tradici sahající až do roku 1890. Mí předkové hospodařili na vinicích ve viniční trati Puclejty v Němčičkách. Pak se rodina přestěhovala do Lužic.

V roce 1991 po navrácení části zemědělských pozemků založili moji prarodiče František a Miluška Kopřivovi malou zemědělskou firmu Framiko, která se zabývala pěstováním a prodejem ovoce, zeleniny a zejména výrobou vína. Po náhlém úmrtí dědečka Františka Kopřivy nebylo možné firmu dále intenzivně rozvíjet. Pěstování zemědělských plodin bylo utlumeno pouze na potřeby rodiny. Vinařství fungovalo jako koníček a vedlejší zdroj příjmů.

Po studiu vinařství na Střední vinařské škole ve Valticích a na Zahradnické fakultě v Lednici na Moravě jsem se rozhodl pokračovat v rodinné tradici. V roce 2005 jsem založil vlastní vinařství ve sklepě po prarodičích v Lužicích a v červenci roku 2006 byla zahájena stavba nového vinného sklepa a provozních prostor v Ostravě-Koblově, jež byla ukončena v červnu 2007. Tradiční vinný sklep v Ostravě slouží zejména pro gastronomické a enologické účely."

Využijte 20% slevu na vybraný titul uvedeného autora, platnou v den události. Sleva vám bude odečtena na pokladně při nákupu na prodejně v DOMĚ KNIHY Knihcentrum.cz. Nevztahuje se na nákup v e-shopu. 

Rezervujte si místo na webových stránkách www.knihcentrum-ostrava.cz/rezervace. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas! Informace o akcích  v DOMĚ KNIHY naleznete také v mobilní aplikaci Moje Ostrava, kterou lze zdarma stáhnout pro Android i iOS.  Akce v rámci projektu Dům knihy Živě!!! spolufinancuje statutární město Ostrava. 

 

 









Termíny