Festival arabské kultury v Plzni

Výstava, Film, Volný čas, Hudba, Pro děti, Kurzy, vzdělání, konference

FESTIVAL ARABSKÉ KULTURY, tzv. ARABFEST je tradiční kulturně-vzdělávací akcí, která se koná každým rokem na jaře na různých místech Plzně a následně také v Praze. Několikadenní program Arabfestu zahrnuje koncerty, přednášky českých i zahraničních odborníků, debaty, taneční vystoupení, výstavy, workshopy, soutěže, ochutnávky pokrmů a mnoho dalšího – vše spjaté s kulturou Blízkého východu.

Hlavním cílem Arabfestu je představit arabský svět veřejnosti v jiných souvislostech, než jak tomu činí média, neboť ta obvykle poskytují dosti zkreslený a rozostřený obraz o kultuře, která nám toho má tolik co nabídnout.

Devátý ročník Arabfestu se uskuteční ve dnech 4.4. – 8.4. 2016 v Plzni a Praze, nově představujeme Arabfest také v Olomouci! Letošní ročník nese titul ,,Město'' a Vy se rozhodně máte na co těšit! Největší festivalovou akcí bude tzv. Velký sobotní program, který nabídne mj. tradiční ochutnávku arabského jídla. Bude toho však mnohem více, takže doporučujeme vám podívat se na podrobný festivalový program. Brzy na viděnou!









Kontakty

www.arabfest.cz

Termíny