Slavnosti Beaujolais v resortu Valachy

Volný čas

Ve Velkých Karlovicích skončila 17. listopadu největší gurmánská událost v regionu - 2. ročník Karlovského gastrofestivalu. Kdo by si ale myslel, že tím skončil i gurmánský listopad na Valašsku, mýlil by se. Od čtvrtku 18. listopadu totiž gastrofestivalové Svatomartinské menu vystřídalo francouzské Beaujolais, nejznámější mladé víno světa.

Jedinečné Beaujolais menu, spojené s ochutnávkou tohoto svěžího mladého francouzského vína ze stejnojmenné vinařské oblasti, bude v hotelích Lanterna a Horal připravováno až do konce listopadu.

Ve Velkých Karlovicích je přitom možno ochutnat víno přímo od takzvaného „krále Beaujolais", jímž je vinař George Duboeuf. Ten stál před lety u zrodu tradice vítání prvního mladého vína Beaujolais. Návštěvníci tak mohou vyzkoušet přímo jeho odrůdu Gamay.

Zatímco v hotelu Lanterna tvoří základ Beaujolais menu dýňový krém a panenka s bylinkovou krustou a hříbkovým ragú, v Horalu si návštěvníci pochutnají na hruškovém krému se slaninovým chipsem a marinovaném jehněčím hřbetu na rozmarýnu a pečených hruškách s beaujolais omáčkou.









Kontakty

www.valachy.cz

Termíny