Vánoční koncert Jehně a růže

Hudba

Jako za časů Josefa Františka z Lobkowicz uvítáme v paláci mladé hudební talenty. A třeba se i vy stanete svědky zrodu podobného talentu, jakým byl sám Ludwig van Beethoven. Ten svému mecenáši Josefu Františkovi věnoval několik svých zásadních děl (např. symfonii Eroiku), které můžete v originále vidět v našich sbírkách.

Svůj vánoční koncert Jehně a růže představí sbor Subito v pondělí 18. 12. v 18 hodin v Koncertním sále Lobkowiczkého paláce na Pražském hradě (Jiřská 3, Praha 1).

Vstupné:
190 Kč / 140 Kč (studenti, důchodci)
Pokladna muzea Lobkowiczkého paláce

Při zakoupení vstupenky na koncert získáte zvýhodněné vstupné za 100 Kč do Lobkowiczkého paláce, 30 % slevu do Lobkowicz Palace Café a zdarma vstup na krátkou přednášku k výstavě Mistr divadelních zázraků od 17 hodin.

Komorní smíšený sbor Subito si speciálně pro tuto příležitost připravil adventní a vánoční zastavení s několika objevy méně známých vokálních děl. Těšit se tak můžete na skladby velikánů sborového repertoáru (jako byli například B. Britten, O. Gjeilo, J. Tavener, E. Whitacre), ale také půvabné baskické písně, bulharské lidové legendy a tajemné sefardské melodie.

Partnerem koncertu je Collegium Marianum.





Účinkují

Sbor Subito

Další dokumenty k akci

  




Termíny