Houslista Ivan Ženatý a klavírista Martin Kasík zahrají v rodišti Bohuslava Martinů

Volný čas, Hudba

Milovníci vážné hudby budou mít jedinečnou příležitost poslechnout si jednoho z předních českých houslistů současnosti Ivana Ženatého společně s uznávaným klavíristou Martinem Kasíkem. To vše se odehraje v rodišti slavného hudebního skladatele Bohuslava Martinů – v Poličce.

Martin Kasík se věnuje klavírní hře od 4 let. Je vítězem jedné z nejprestižnějších světových soutěží Young Concert Artists Competition v New Yorku a mnoha domácích i mezinárodních soutěží, mj. soutěže Pražského Jara 1998. Koncertoval v řadě prestižních sálů, jako jsou Sál Berlínské filharmonie, Carnegie Hall, Avery Fisher Hall v New Yorku, Kennedy Center Washington, Tokyo Suntory Hall, a mnoho jiných. 

Ivan Ženatý, je jedním z předních českých houslistů současnosti, je uznávaným komorním hráčem, sólistou a hudebním pedagogem. Vyrůstal v muzikantské rodině v Podkrkonoší. Jeho hudební kariéra začala již v roce 1982, kdy se zúčastnil finále Čajkovského soutěže v Moskvě a následně uspěl jako laureát houslové soutěže Pražského jara v roce 1986. Potom následovaly debuty po celém světě.

A nyní budou oba umělci vystupovat i v hudebním sále v Poličce. „Velmi úspěšná vystoupení obou umělců v předchozích dvou letech v Poličce budou mít k velké radosti pořadatelů a jistě i všech hudebních příznivců další pokračování, tentokrát v podobě společného koncertu, na němž zazní sonáty pro housle a klavír od L. van Beethovena, C. Francka a B. Martinů,“ uvádí organizátor akce Mgr. Jaroslav Novotný (zakladatel Spolku Náš Martinů).

 

 

Na dechberoucí zážitek se můžete těšit v pondělí 27. listopadu 2017 od 18.00 hodin v hudebním sále Centra Bohuslava Martinů v Poličce.Akci pořádá Spolek NÁŠ MARTINŮ.









Termíny