Město Hranice zve všechny lidi dobré vůle na tradiční VÁNOČNÍ TRHY!

Divadlo, Volný čas, Hudba, Pro děti, Turistika

Město Hranice zve všechny lidi dobré vůle na tradiční VÁNOČNÍ TRHY, které budou probíhat na Masarykově náměstí od 1. do 16. prosince 2017 vždy od 17:00 hodin.

 

Vánoční trhy budou zahájeny 1. prosince 2017 slavnostním rozsvícením vánočního stromu a vystoupením Leony Machálkové, stočlenného sboru Cantabile a koncertem skupiny Neřež. V sobotu 2. prosince budou následovat Taneční Vánoce s vystoupením Olomouckého Dixieland Jazz Bandu, tanečních skupin a stepu. Neděle 3. prosince od 18:30 bude v Galerii Synagoga Adventní zastavení s literaturou a hudbou s uměleckým přednesem Josefa Somra a cembalisty Jaroslava Tůmy. V pátek 8. prosince přilákají převážně nejmenší Pohádkové Vánoce, na kterých vystoupí Jů a Hele, pohádka s obřími loutkami s názvem Drak, Jiří a věž, procházet budou andělé na chůdách a po setmění rozzáří náměstí ohňová show. Veselé Vánoce navodí v sobotu 9. prosince pásmo s vánoční tématikou soubor Rozmarýnek, netradiční koncert houslového virtuosa Jiřího Erlebacha a úspěšné mažoretkové skupiny s vystoupením ve vánočním duchu. O původu židovského svátku chanuka se dovíte v Židovských Vánocích, které se uskuteční ve středu 13. prosince v Galerii Synagoga od 18:30 hodin, zajímavým povídáním, ochutnávkou židovských jídel a programem pro děti. Dalším programem na náměstí budou Lidové Vánoce 15. prosince, na kterých vystoupí zpěvák a kytarista Radim Černý, Tomáš Kočko a Orchestr a také folklórní soubor při ZŠ Drahotuše. Na Moravských Vánocích 16. prosince zazní cimbálová muzika Bača, Moravská veselka a vystoupí Černotínský taneční sbor.

 

Mimo hlavní programy budou pod stromem živá hudební v podání různých interpretů, stánky s  vánočním zbožím, punči, svařáky a dalšími pochoutkami a další doprovodné programy. Nebude chybět dřevěný betlém, zvonička pro štěstí, vánoční stromky v podloubí a spousta zábavy při setkávání s přáteli třeba u dobrého punče.









Termíny