Knihu o životě a významu smrti představí dcera Miroslava Sígla Lenka Střížovská a výtvarnice Lenka Kocierzová

Volný čas

Pondělí 20. listopadu v 16-17 hodin – Miroslav Sígl: Co víme o smrti…?; DŮM KNIHY Knihcentrum.cz.

Smrti se všeobecně bojíme. Je zajímavé, jak ji vnímají nejrůznější kultury dnes i v minulosti. Svůj vlastní pohled na smrt a své rituály má každá kultura i každý národ a samozřejmě i každý z nás jako jedinec. Publikaci zesnulého spisovatele, novináře a redaktora Miroslava Sígla představí jeho dcera Lenka Střížovská a výtvarnice Lenka Kocierzová.

Miroslav Sígl se narodil v roce 1926 v Obříství na Mělnicku. Působil jako redaktor nejprve v Mladé frontě (1945-1951), poté v Hospodářských novinách (1957-1965) a nakonec v Československé televizi. Z politických důvodů byl však několikrát ze zaměstnání propuštěn. V roce 1989 byl zakládajícím členem Syndikátu novinářů České republiky a spoluzakladatelem Klubu novinářů Pražského jara 68. Stále přispíval do několika periodik. Zaměřil se především na regionální historii, ekonomiku a žurnalistiku. Vydal také celou řadu knih. Zemřel 5. prosince 2012 v Praze.

Knihu představí jeho dcera z druhého manželství Lenka Střížovská a grafička Lenka Kocierzová.  

Co víme o smrti…?

Kniha Miroslava Sígla Co víme o smrti…? je vlastně  knihou o životě. Je studií o významu smrti pro různé kultury a o zvycích a tradicích, které měli naši předci, a které máme dnes my. Je ale také rozsáhlou sondou do naší kultury. Sígl zde totiž podává obsáhlý přehled děl a autorů našich i světových, kteří se inspirovali tímto tématem a nahlíželi na něj různým pohledem, a spolu s tím přináší i ukázky z jejich myšlenek. Tato kniha může být nejen zajímavým čtením o vnímání smrti různými kulturami a osobami, ale také návodem, jak nahlížet na život a na smrt, která je jedinou nevyhnutelnou jistotou života, jeho koncem – nebo možná jen pokračováním…

Po celý měsíc listopad bude v DOMĚ KNIHY KNIHCENTRUM.cz probíhat akce 5. KNIHA ZDARMA - Čím více KNIH nakoupíš, tím větší SLEVU máš. Akce platí do 30. 11. 2017.

Rezervujte si místo na webových stránkách www.knihcentrum-ostrava.cz/rezervace. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!

 

Informace o besedách v DOMĚ KNIHY naleznete také v mobilní aplikaci Moje Ostrava, kterou lze zdarma stáhnout pro Android i iOS. 









Termíny