Festival Brikcius - 6. ročník cyklu koncertů komorní hudby v Praze (1. - 16. listopad 2017)

Hudba

Jste zváni na Festival Brikcius - 6. ročník cyklu koncertů komorní hudby v Praze (L'Arte dell'Arco - Buxtehude - Brahms120 - Tansman110), který se každoročně koná pod záštitou starosty Městské části Praha 1 Oldřicha Lomeckého a v rámci mezinárodních Daniel Pearl World Music Days.

V rámci 6. ročníku vystoupí český violoncellista František Brikcius, skladatelka a varhanice Irena Kosíková, francouzská klavíristka Justine Verdier, česká violoncellistka Anna Brikciusová a sourozenecké violoncellové Duo Brikcius.

Součástí festivalu je violoncellové L'ARTE DELL'ARCO (středa 1. listopad), projekce filmového hudebního dokumentu MAKANNA a ukázka z připravovaného dokumentu eSACHERe (čtvrtek 2. listopad), varhanní koncert BACH & BUXTEHUDE (pátek 3. listopad), benefiční koncert KLAVÍRISTKA pro Lékaře bez hranic | Médecins Sans Frontières (pátek 10. listopadu), violoncellový koncert DUO BRIKCIUS & OffenBACH (středa 15. listopad) a básnické čtení DEN POEZIE & V MAJÁKU (čtvrtek 16. listopad).

Koncerty 6. ročníku Festivalu Brikcius se konají 1. - 16. listopadu 2017, v Praze (Vojenský kostel sv. Jana Nepomuckého, Loreta, kostel u sv. Vavřince, barokní kaple Italského kulturního institutu, Štefánikova hvězdárna Petřín a Novomlýnská vodárenská věž). Spolupořadatelem festivalu je MČ Praha 1. Vstup na všechny akce je volný. Více informací na webových stránkách http://Festival.Brikcius.com .





Účinkují

V rámci 6. ročník cyklu koncertů komorní hudby v Praze vystoupí český violoncellista František Brikcius, skladatelka a varhanice Irena Kosíková, francouzská klavíristka Justine Verdier, česká violoncellistka Anna Brikciusová a sourozenecké violoncellové Duo Brikcius.





Termíny